Duminica, 10 martie, la ora 11.00, la Pizzeria Bya din Calarasi, va avea loc vernisajul expozitiei de grafica si caricatura A fost odata in Calarasi. Actori si roluri. Artistii calaraseni, Victor Grigore si Jimmy Stanescu, vor aduce in atentia publicului o serie de lucrari inspirate de lumea cinematografiei, de clasici ai mareului si micului ecran.
Lucrarile sunt realizate in tehnici diverse: carbune, pastel, acuarela, grafit, abordand atat portretul realist, ce urmareste redarea cat mai exacta a particularitatilor fizionomice si psihologice, dar si chipul caricaturizat in care sunt exagerate sau deformate anumite trasaturi.
Expozitia este dedicata marilor actori si se doreste a fi o incursiune in cinematografie. Victor Grigore va expune personaje celebre precum Charlie Chaplin, Al Pacino, Mr. Bean, Nicu Constantin, in timp ce Jimmy Stanescu s-a bazat pe actori romani precum Toma Caragiu, Gheorghe Dinica, Amza Pellea, Sergiu Nicolaescu, Ion Besoiu, Stefan Mihailescu- Braila. La eveniment sunt invitati iubitori ai artei, mai exact ai graficii si caricaturii.
Victor Grigore este absolvent a Universitatii de Nord Baia Mare sectia pictura, licentiat al Facultatii de Arte Plastice si Design din Timisoara - specializarea pictura 2008. A avut numeroase expozitii de grup atat in Calarasi, cat si in Baia Mare, dar si la Arad, la expozitia colectiva in cadrul Balului de Cristal organizat de Casa Regala a Romaniei.
Nascut pe 9 august 1972, Petre Gigel Stanescu (pentru prieteni, cunoscuti, colegi de breasla, Jimmy) este fiul regretatului scriitor Petre Stanescu. A studiat artele plastice la Scoala Populara de Arta, avandu-l ca mentor pe profesorul Corneliu Ratcu. Ca artist plastic, s-a bucurat de succes la expozitii personale si de grup, sabloanele de cultura de la Muzeul Municipal Zambete si grimase abordand stiluri si teme diferite (peisaj, portret, grafica satirica), lucrand cu materiale diverse (ulei, acrilice, tus, acuarele).
Parteneri media: www.estiri.ro, www.einformatii.ro, Argument Press