Intrebare: Ce vrea sa spuna Dumnezeu cand spune ca omul nu e decat tarana?
Dumnezeu a creat omul deosebit de celelalte vietuitoare, l-a creat dupa chipul si asemanarea Sa, dar ca materie pentru creatia omului Dumnezeu a folosit tarana pamantului. Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i- a suflat in nari suflare de viata, si omul s'a facut astfel un suflet viu.(Geneza 2:7) Tarana pamantului din ebraica inseamna praf, sol, cenusa, pamant. Deci, atunci cand se face afirmatia aceasta, ca nu suntem decat tarana, se refera la materia din care am fost creati. Dupa caderea in pacat, Dumnezeu spune urmatoarele:
- In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, pana te vei intoarce in pamant, caci din el ai fost luat; caci tarana esti, si in tarana te vei intoarce (Geneza 3:19)
Iar Iov, dupa ce a pierdut tot ce avea, ii zice lui Dumnezeu:
- Adu-Ti aminte ca Tu m-ai lucrat ca lutul; si vrei din nou sa ma prefaci in tarana? (Iov 10:9)
Cand omul moare si este ingropat, peste o perioada se descompune, se transforma iarasi in tarana.
Psalmistul David mai spune urmatoarele:
- Cum se indura un tata de copiii lui, asa Se indura domnul de cei ce se tem de El. Caci El stie din ce suntem facuti; Isi aduce aminte ca suntem tarana (Psalmul 103: 13-14)
Totusi, cand Domnul spune ca suntem tarana, se refera la trupul nostru, dar sa nu uitam ca omul mai are si suflet, si duh, ceea ce nu se refera la tarana. Daca trupul a fost creat din tarana pamantului si este muritor, nu si sufletul si duhul nostru, ele sunt vesnice. De aceea este un mare rau sa traiesti o viata si sa te ingrijesti doar de trupul tau, ce sa mananci, ce sa bei si cu ce sa te imbraci. Toate aceste lucruri le cauta doar oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Domnul Isus a spus ca viata este mai mult decat acestea.
Va invit sa studiati un curs interesant care ne da mai multa claritate cu privire la sufletul nostru si anume cursul Cerul, iadul si viata dupa moarte. Pentru ca sufletul nostru e mult mai important decat trupul, suntem chemati sa cautam mai intai de toate Imparatia lui Dumnezeu. Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

(Sursa: moldovacrestina.md)