Municipiul Targoviste este prezent cu un stand in cadrul Targului de Turism de la Romexpo.
Aici ii gasiti pe Gheorghe Andrei - Inspector de Specialitate - Biroul Protejarea Patrimoniului Cultural si Dezvoltare Turistica, alaturi de Alice Maria Stana - Sef Birou Protejare Patrimoniu Cultural si Dezvoltare Turistica din judetul Dambovita, Primaria Municipiului Targoviste, Directia Managementului Proiectelor.
O enciclopedie turistica interesanta pe care o gasiti aici este intitulata Promovarea turistica a muzeelor targovistene editata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Municipiul Targoviste este situat in sudul tarii, in partea centrala a judetului Dambovita, la zona de contact dintre dealurile subcarpatice si Campia Romana, pe malul drept al raului Ialomita.
Targovistea este si loc de intalnire a trei drumuri nationale: DN 71 Bucuresti Sinaia, DN 72 PloiestiGaesti si DN 72A Targoviste-Campulung.
Distanta fata de Bucuresti este de 78 de km pe sosea si 80 de km pe calea ferata.
Enciclopedia turistica include si calendarul evenimentelor de la Targoviste din acest an, dar si sarbatorile religioase, precum si obiectivele turistice de aici.
Tot la Targoviste se desfasoara si Festivalul Artelor Targoviste BABEL.