Biografia lui David R. Hawkins: DOC

David R. Hawkins: 3 iunie 1927 - 19 septembrie 2012
Dr. Hawkins a fost recunoscut ca un medic, scriitor, lector, si cercetator al constiintei. In al doilea razboi mondial a fost combatant in Marina SUA. Dupa razboi, a absolvit Colegiul Medical din Wisconsin, in 1953. Urmatorii 25 de ani, i-a trait in New York, unde activitatea sa de pionierat ca psihiatru a condus la progrese clinice majore, mai ales in tratamentul schizofreniei si alcoolismului. Rezultatele cercetarilor sale au fost publicate pe scara larga in reviste medicale, stiintifice, si psihanalitice. A fost Director Medical al Centrului de Sanatate Mintala Nord Nassau (1956-1980) si director de cercetare la Spitalul Brunswick (1968-1979) din Long Island. Dr. Hawkins, de asemenea, a fost consilier de psihiatrie la catolici, protestanti, si manastiri budiste. In 1973, a fost co-autor, alaturi de chimistul Linus Pauling, laureat al premiului Nobel, al lucrarii Psihiatrie Orthomoleculara, lucrare ce a marcat unui nou domeniu in psihiatrie. Dr. Hawkins a petrecut ultimele 3 decenii din viata in Arizona, munca sa fiind dedicata corelarii domeniilor aparent separate, stiinta si spiritualitatea. In 1983, a infiintat Institutul de Cercetare Spirituala, o organizatie non-profit dedicata cercetarii constiintei. In anii 1990, a fost lucrat la Mingus Mountain Estate Rezidential, un centru de tratament pentru fete adolescente din Prescott Valley, si a fost psihiatru consultant pentru mai multe case de recuperare din Arizona. In 1995, la varsta de 68 de ani, a primit titlul de doctor in Sanatate si Servicii Umane. In acelasi an a publicat cartea sa, Power vs Force (Putere versus Forta), care ulterior s-a tradus in 25 de limbi, cu peste un milion de exemplare vandute, o carte apreciata de personalitati notabile cum ar fi Maica Tereza si Sam Walton. Cartea, avand subtitlul Harta a constiintei”, este acum folosita de catre profesionisti din domeniul sanatatii, profesori universitari, oficiali guvernamentali, si directori de afaceri din intreaga lume. Urmatoarele carti au fost: Din 1998-2011, Dr. Hawkins a calatorit mult ca lector, de-a lungul Statelor Unite si in strainatate, vorbind publicului cu privire la stiinta constiintei si realitatea starilor spirituale inalte.
Prelegerea sa finala, Love, a avut loc in luna septembrie a anului 2011, la care au participat 1700 de oameni din intreaga lume. Dr. Hawkins a fost activ pana la capat. Chiar inainte de moartea sa, el a finalizat o serie dialoguri inregistrate video, si a terminat cea de-a 12-a carte a sa, Letting Go: The Pathway of Surrender.
Recunoasterea internationala a contributiilor stiintifice si umanitare ale Dr. Hawkins s-a concretizat prin mai multe premii, cum ar fi:
- Premiul Huxley pentru contributia inestimabila la usurarea suferintei umane,
- Physicians Recognition Award, premiu acordat de catre Asociatia Medicala Americana,
- 50-Year Distinguished Life Fellow, premiu acordat de catre Asociatia Americana de Psihiatrie,
- Orthomolecular Medicine Hall of Fame,
- Who's Who in the World,
- si o nominalizare la prestigiosul premiu Templeton, ca apreciere a progresului in stiinta si religie.
In semn de recunoastere a contributiei sale la umanitate, Dr. Hawkins a fost innobilat in 1996 de catre Sovereign Order of the Hospitallers of St. John of Jerusalem, de catre autoritatea Prioriei Regelui Valdemar cel Mare. In 2000, i-a fost acordat titlul de, Tae Ryoung Sun Kak Tosa (Profesor de Iluminare), in Seul, Coreea.
De-a lungul vietii, Dr. Hawkins a participat la o gama larga de eforturile civice si profesionale, de multe ori in roluri de conducere. Ca medic, el a co-fondat si a servit in calitate de consilier medical pentru multe organizatii: Schizophrenia Foundations of New York and Long Island, Attitudinal Healing Center of Long Island, New York Association of Holistic Health Centers, si Academy of Orthomolecular Psychiatry. A fost co-director al Masters Gallery of Fine Arts.
Nascut cu un IQ extrem de mare, a devenit membru al Mensa International in 1963.Ca tanar doctor, a fost atras de budism si s-a alaturat primului Institut Zen din SUA. La momentul mortii sale, era membru al St. Andrews Episcopal Church de multi ani. A fost primul presedinte al Country and Western Dance Club of Sedona, un membru al VFW, American Legion, si Sedona Elks Lodge. A fost arcas, dulgher, fierar, muzician (cimpoier, violonist, pianist), si iubitor de animale. Pe plan international, Dr. Hawkins a fost fondatorul Devotional Nonduality (2003), o cale spirituala care aplica adevarurile de baza ale marilor traditii spirituale ale lumii: bunatatea si compasiunea pentru viata, iubirea neconditionata, smerenia, intrebari despre natura existentei, predarea, si auto-realizarea. Din 2002, Hawkins Study Groups au aparut autonom in multe orase din intreaga lume, de la Los Angeles la Seul, de la Cape Town la Melbourne; grupurile studiaza si practica principiile de cartile sale, cum ar fi:
- Am schimbat lumea nu prin ceea ce spunem sau facem, ci ca o consecinta a ceea ce am devenit.
Sir David Ramon Hawkins, MD, Ph.D., cu dragoste numit Doc, a murit in pace, acasa in Sedona, Arizona, pe 19 septembrie 2012, la varsta de 85 de ani. Se nascuse pe 3 iunie 1927, in Milwaukee, Wisconsin.

(sursa: Veritas Publishing)