Filmul artistic Strania poveste a lui Benjamin Button: Exista povesti de dragoste care nu mor niciodata. Strania poveste a lui Benjamin Button (titlu original in engleza: The Curious Case of Benjamin Button) este un film dramatic american din 2008, regizat de David Fincher. Povestea filmului scrisa de Eric Roth si Robin Swicord este plasata in timp in anul 1922, fiind bazata pe o scurta poveste cu acelasi nume de F. Scott Fitzgerald. Filmul ii are ca protagonisti pe Brad Pitt in rolul unui barbat care intinereste si Cate Blanchett ca o fata indragostita din interes.
- M-am nascut in imprejurari neobisnuite.
Asa incepe Strania poveste a lui Benjamin Button, un film adaptat dupa nuvela lui F. Scott Fitzgerald, din anii 1920, despre un om care s-a nascut octogenar si care in loc sa imbatraneasca, in mod miraculos, incepe sa intinereasca. Incepand cu nasterea sa la New Orleans in 1918, la anii petrecuti pe mari si oceane, culminand cu atacul de la Pearl Harbor si inapoi acasa, calatoria lui Benjamin este pe cat de extraordinara pe atat de comuna - precum viata unui om obisnuit. Regizat de David Fincher (Zodiac, Fight Club) si avandu-i in rolurile principale pe Brad Pitt si Cate Blanchett in ipostaza de suflete-pereche, Strania poveste a lui Benajmin Button ne ilustreaza epopeea bucuriilor vietii, tristetea mortii si mai ales dragostea care ii calauzeste pe cei doi si dainuie dincolo de timp.

- Categorii: Fantasy, Thriller, Mister, Romantic, Drama,
- Regizor: David Fincher
- Scenarist: Eric Roth
- Distributie: Cate Blanchett, Julia Ormond, Faune A. Chambers, Elias Koteas, Donna DuPlantier, Jacob Tolano

Pareri despre film

- Beatrice Martinescu: Pornind de la nuvela lui F. Scott Fitzgerald, Strania poveste a lui Benjamin Button este un film care m-a fascinat si pe care l-am revazut adesea, in momente de neliniste sufleteasca. Avandu-i ca protagonisti pe Cate Blanchett si pe Brad Pitt, filmul surprinde aceste suflete pereche aflate in contratimp: unul intinereste, impotriva oricarei logici, iar celalalt isi urmeaza cursul firesc al imbatranirii. Cele mai frumoase si vesele momente sunt cele in care cei doi sunt la aceeasi varsta. In rest, filmul este predominant trist si ravasitor, emotioneaza si transpune sufletul ratacit pe marile ecrane. Il recomand cu caldura, desi este cam lung si daca nu te gasesti in starea de spirit necesara, poate sa plictiseasca usor. Merita totusi un efort.

- Anonim: Povestea interesanta a unui om care se naste batran si intinereste pe parcursul inaintarii in varsta. Astfel, in prima faza a vietii ii vede pe cei care ii sunt aproape, imbatranind conform ciclului vietii, in timp ce el se revigoreaza pe masura trecerii anilor. Apoi, ajuns la maturitate cunoaste marea dragoste, insa trecerea timpului face ca entuziastmul tineretii sa il arunce in valtoarea vieții spre noi provocari. La fel ca in basme, atunci cand revine la femeia vietii sale, este aproape un pusti, iar vremea nemilosa ii va aduce in situatia unei batrane caruia ii moare in brate un bebelus. Ultima scena este de o sensibilitate fara margini, cu personajul principal, sugar acum, care adoarme pur si simplu in bratele femeii. Un film foarte bun, dupa o idee care a framantat generatii intregi: ce-ar fi daca partea cea mai grea a vietii omului, senectutea, s-ar situa la inceputul vietii, astfel incat pe masura inaintarii in varsta traiul sa devina din ce in ce mai frumos datorita vigorii tineretii asociata cu intelepciunea asimilata o data cu experienta? Cu o distributie prestigiasa, in rolurile principale fiind Brad Pitt si Kate Blanchet, pelicula exceleaza si la capitolul costume si machiaj.

- Daniela Lazar: Este o poveste despre timp pe care o scrie Fitzgerald Scott F. Povestea batranetii catre tinerete, adica povestea finitudinii care ascede la nemurire. Machiajul este chapeau bas, asemenea interpretearea batranului care se indreapta catre infantilism ca varsta, nu ca luciditate, intruchipat de Brad Pitt, dar multe scene sunt niste inflorituri cam inutile. Numai ca nu am avut un mood prea exigent cand l-am urmarit.

- Anonim: Este un film cu un scenariu atipic, care nu poate fi comaparat cu niciun film pe care l-am vazut pana acum si care m-a lasat fara cuvinte. Un film foarte bogat din punct de vedere vizual si emotional, ce reda povestea unui barbat care imbatraneste invers. Un film in care regia, jocul actoricesc, machiajul si decorul mi-au intrecut asteptarile, si in pofida celor aproape trei ore de film, nu m-am plictisit deloc. Brad Pitt in rolul lui Benjamin Button este remarcabil, reuseste sa dea viata personajului intr-un mod foarte credibil si realistic. Un film foarte interesant care merita vazut.

- Simona Madalina Dragoslav: Este povestea incredibila a unui om nascut deja batran. Filmul se poate incadra atat in categoria drama, mister cat si in categoria de filme romantice. Intr-o familie din New Orleans se naste un baietel diferit fata de ceilalti nou-nascuti si este parasit de familia lui inca de mic, pentru ca arata neobinuit pentru varsta lui. Acesta creste si pe parcurs descopera ca viata lui este diferita fata de cea a oamenilor normali. Traieste de mic experientele pe care trebuia sa le traiasca la o varsta inaintata, afla pe parcursul vietii ca in loc sa imbatraneasca, incepe sa intinereasca din ce in ce mai mult si moare in bratele femeii iubite atunci cand de fapt viata lui trebuia sa inceapa. O poveste incredibila despre viata si greutatile ei, despre moarte si mai ales despre iubire neimplinita.

(Surse: Wikipedia, carturesti.ro)