Ne-a vrajit cu o versiune originala a celebrei Bohemian Rhapsody - Queen, apoi toate cele patru scaune de la Vocea Romaniei s-au intors, iar antrenorii s-au batut pentru ea. Luciana Raducanu: sensibila si totusi puternica, talentata si originala. Inconfundabila voce, memorabil timbru.
Vocea Romaniei a fost insa doar o etapa ca multe altele din viata ei: trupa Sahara, colaborarea cu trupele Firma si Sarmalele Reci, momentul Colectiv.
Acum, la final de an, Luciana Raducanu a.k.a. Mazdrunka lanseaza o piesa noua - Desen (text: Luciana Raducanu, muzica: Luciana Raducanu, Ionut Cosmin Grigore, Victor Mihailescu), o piesa sensibila, cu potential de hit, ce vrea sa transmita noianul de simtiri care o incearca acum.
Dar cine si cum este Luciana Raducanu si de ce si-a ales un nume de scena cu sonoritati slave?
Un artist in transformare. In muzica, pana acum am trait mai mult viata altora. Cand am realizat asta, a fost ca o eliberare a sufletului. Atunci am inteles ce putere se afla in mine, am inteles unde sunt, ce am facut pana in prezent, iar acum ma simt ca la 20 de ani. Efectiv simt ca intineresc sufleteste. Ma bucur de fiecare zi, ma bucur de tot ce fac, incerc sa traiesc intens cat mai multe momente si as vrea sa le stochez cat mai bine in memorie. Vreau sa inspir. Vreau sa le cant oamenilor, sa simta emotia pe care o transmit cand ma exprim prin muzica. Am visuri mari. Cineva, acolo sus, m-a ghidat Intotdeauna pe un drum. Iar acum drumul e in fata mea. De cand m-am redescoperit, am reusit sa compun doua piese, deci ma simt din nou libera si in forta. Am idei, am vointa, putere si iubire. Pentru voi.
Mazdrunka este asa ca un frumos joc de sunete. Nu sunt sigura ca inseamna ceva anume. Creativitatea inseamna sa te poti juca, sa fii capabil sa descoperi lucruri noi si frumoase in orice clipa, sa intrigi si sa inspiri in acelasi timp, spune Luciana.
Se pregateste intens de lansarea unui intreg album, pentru ca vrea ca muzica ei sa ajunga la cat mai multi oameni. Oferind glas prin toata fiinta mea gandurilor si trairilor mele, vreau ca toti sa se bucure. Daca as putea, as face o lume mai buna. Si stiu ca nu pot face asta decat prin muzica.
Cand a parasit Vocea Romaniei, a inteles ca drumul ei de-abia se deschidea. Plina de energie, a inceput noul proiect si totul a mers struna. Asa cum a crezut intotdeauna cu tarie, nimic nu e intamplator. Etapa dupa etapa, catre inimile oamenilor: Mazdrunka.
Puteti asculta noul ei single aici: https://www.youtube.com/watch?v=zpNRRR_OEOg
Photo: Nicoleta Raftu
Make-up: Liliana Manaila
Hair-style: Liliana Manaila
Dress: Daria Georgescu

Despre piesa:

Piesa DESEN este al doilea pas pe care l-am facut pe drumul compozitiilor proprii. Dupa destramarea trupei Sahara, cu care am realizat mai multe piese, a urmat o pauza de aproximativ zece ani, in care am compus doar piesa Sweet Brown Eyes. Dupa experienta de la Vocea Romaniei, mi-am luat inima in dinti si mi-am deschis-o catre ceea ce simt sa fac acum. Sa ma exprim cu iubire, sa transmit mesaje frumoase oamenilor. Am in minte conceptul unui album, in mare parte despre vise, pentru ca ele sunt o parte intensa a ceea ce sunt. Imi doresc cu ardoare ca la urmatoarele piese sa lucrez cu la fel de multa eficienta ca la piesa Desen.
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/mazdrunka
Pagina de Instagram: https://www.instagram.com/mazdrunka
Soundcloud: https://soundcloud.com/mazdrunka
Blog: https://e.mazdrunka.ro