Miercuri, 14 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a Targului International GAUDEAMUS - Carte de invatatura. Editia cu numarul 25 a Targului International Gaudeamus, organizat de Radio Romania, are loc in perioada 14 - 18 noiembrie 2018, in Pavilionul Central Romexpo, si sta sub semnul mai multor aniversari: Centenarul Marii Uniri si al Primului Razboi Mondial, 90 de ani de Radio Romania, 25 de editii ale Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura.Tema centrala a acestei editii - Romania Centenar - este ilustrata prin intermediul unui stand generos, amenajat si gestionat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Muzeul National al Literaturii Romane si Muzeul Municipiului Bucuresti, si printr-un program de evenimente speciale, dedicate acestui moment istoric. Presedintele de onoare al acestei editii a Targului este acad. Ioan Aurel Pop, presedintele Academiei Romane.

Cel mai important eveniment cultural de tip expozitional din Romania

Organizat de Radio Romania - singurul post de radio din lume care si-a asumat acest rol - Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura este de foarte multi ani un reper, atat pentru specialistii din bransa cat si pentru publicul larg. Cel mai important si mai longeviv eveniment expozitional dedicat cartii, din Romania, are un loc bine definit in calendarul cultural si in constiinta publicului, dovada stand cei peste 100.000 de vizitatori care ii trec pragul in fiecare an. Targul se desfasoara anual in Pavilionul Central Romexpo, reunind, intr-un spatiu expozitional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii, biblioteci etc.

Momentul de varf al anului editorial si cultural in Romania

In toamna fiecarui an, Targul International GAUDEAMUS devine centrul pietei editoriale si al vietii culturale din Romania. Deopotriva targ de carte de carte si cafenea literara, GAUDEAMUS propune anual peste 800 de evenimente culturale, intr-o atmosfera prietenoasa si destinsa. Palmaresul pe scurt inregistrat in cei aproape 25 de ani in care Targul International GAUDEAMUS a fost in topul evenimentelor culturale din tara noastra:
- 1.912.000 de vizitatori.
- 10.200 de evenimente editoriale si profesionale.
- 6.500 de expozanti.

Cea de-a 25-a editie a Targului

Aproape 900 de evenimente au fost incluse in acest an in programul Targului International Gaudeamus - carte de invatatura, organizat de Radio Romania.
- Tema evenimentului este Romania - Centenar, pentru care a fost creat un stand special, care va gazdui zeci de lansari de carte, dezbateri, proiectii de filme, lecturi publice si aproape 600 de volume tematice.
- Continua si proiectele care insotesc Targul Gaudeamus de mai multi ani: cartile se intorc acasa, invitati de nota 10, olimpicii Romaniei si concursul national de lectura Mircea Nedelciu.
- De asemenea, este deschisa si o expozitie dedicata celor 90 de ani recent impliniti de Radio Romania, fotografii si radioreceptoare sub titlul: Pagini din istoria radioului.
Directorul onorific si fondator al targului, Vladimir Epstein despre editia din acest an:
- Faptul ca reusim sa punem pe picioare aceasta a 25-a editie a targului international, pentru ca, de fapt, vorbim de a 109-a editie din seria evenimentelor "Gaudeamus", acestea este senzationalul acestui moment.Avem in spate o istorie de 25 de ani, deci, deja istorie, alaturi de cifrele istorice pe care le are Radioul, 90 de ani, alaturi de cifra istorica a Centenarului Marii Uniri, o bucatica de istorie acopera si Targul Gaudeamus, organizat de Radio Romania.