Aseara am vazut un film exceptional, Bohemian Rhapsody, la Imax Cotroceni, despre viata lui Freddy Mercury, un artist care are geniu. Americanii ne invata sa fim ingaduitori cu toti: cu homosexualii, cu bisexualii, cu cei care au pacate. Dar cine nu are pacate? Unui artist precum Freddy Mercury ii este ingaduit orice, pentru ca este genial. Iar faptul ca era bisexual nici nu mai conta. Pentru ca vocea sa, muzica sa erau minunate. Un film care intra la cinema in curand.
Un film trist, chiar tragic. Daca ar fi trait in zilele noastre, Freddy Mercury ar fi supravietuit in lupta cu SIDA. Pentru ca astazi aceasta boala are leac.
Bohemian Rhapsody (2018) este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor si a liderului extraordinar al formatiei, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile si a distrus conventiile, devenind unul dintre cei mai iubiti artisti de pe planeta. Filmul urmareste ascensiunea meteorica a trupei prin melodiile lor iconice si sunetul revolutionar, apropierea de colaps a formatiei pe masura ce stilul de viata al lui Mercury scapa de sub control, dar si reuniunea lor triumfatoare in ajunul concertului Live Aid, unde Mercury, care se confrunta cu o boala amenintatoare, conduce trupa intr-una dintre cele mai puternice performante din istoria muzicii rock.
In cadrul concertului caritabil Live Aid din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra si audienta TV la nivel mondial cu hituri precum We Will Rock You si Radio Ga Ga”. Trupa a continuat sa concerteze si sa inregistreze chiar si atunci cand sanatatea lui Mercury s-a deteriorat.
Pe 24 noiembrie 1991, la o zi dupa ce a recunoscut public ca are SIDA, Mercury a decedat in Kensington, Londra, din cauza bolii sale la varsta de 45 de ani.