Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului va invita sambata, 6 octombrie 2018, la o serie de evenimente remarcabile:
La ora 14.30, la parterul Palatului Brancovenesc se va deschide expozitia LA NAVE VA, semnata Lisandru Neamtu si curatoriata de criticul de arta Madalina Mirea.
Intregul demers este situat sub semnul apei, cu vortexuri ce atrag privitorul in centrul luminos al unui univers clasic, fluid, anecdotic. Fragmentele de piese de arhitectura isi disputa teritoriul amplelor compozitii cu elemente ce se revendica din regnul vegetal si animal.
Sala Scoartelor va gazdui, de la ora 15.00, cea de-a patra conferinta dedicata Anului Centenar: 100 de ani de arhitectura neoromaneasca. Evenimentul, organizat in parteneriat cu Asociatia Istoria Artei, va fi sustinut de istoricul de arta dr. Oana Marinache.
De la ora 16:00, publicul este invitat la recitalul instrumental sustinut de Daria Batschi " harpa si Lucian Stancu " pian: Ambasadorii muzicii. Din program:J.S.Bach, L. van Beethoven, J.B.Krumpholz, F.Godefroid, Cl. Debussy, D.Watkins, F.A. Rosetti. Eveniment organizat in colaborare cu Fundatia ”Remember Enescu”.
Pianistul Andreas Iliuta va sustine, tot in Sala Scoartelor, un recital de pian, incepand cu ora 17.00; iubitorii de muzica vor putea asculta: F. Schubert - Drei Klavierstücke D.946; S. Prokofiev - Patru piese op. 4; F. Liszt - din "Anii de Pelerinaj" II - Italia, Venezia e Napoli S.