descopera.ro: 5 motive pentru care trebuie sa vizitezi expozitia MASINARIILE LUI LEONARDO DA VINCI din AFI Cotroceni
Expozitia MASINARIILE LUI LEONARDO DA VINCI - INVENTIILE UNUI GENIU AL RENASTERII, care include cele mai importante inventii ale lui Leonardo da Vinci, este gazduita in premiera de un mall din Romania, chiar in Bucuresti. Astfel, pana pe data de 15 septembrie, atat copiii, cat si adultii sunt invitati in AFI Cotroceni sa viziteze in mod gratuit una dintre cele mai populare expozitii internationale.

De ce trebue sa vizitezi expozitia?

1. Exponatele reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase inventii ale geniului vizionar Leonardo da Vinci, care a trait in epoca Renasterii. O multime de obiecte care astazi ne par indispensabile au fost imaginate de da Vinci cu sute de ani inainte ca acestea sa fie construite. Astfel, in cadrul expozitiei vei avea ocazia sa afli cum aratau primele variante ale unor obiecte precum bicicleta, primul tanc sau chiar primul model de robot umanoid.

2. Obiectele expuse au fost aduse la viata de catre artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florenta, sub atenta supraveghere academica a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor lui Leonardo da Vinci. Astfel, fiecare exponat este realizat din lemn si respecta schitele lui da Vinci pana la cel mai mic detaliu.

3. Expozitia este interactiva! O parte dintre exponate pot fi chiar testate de catre vizitatori, asa ca AFI Cotroceni va ofera ocazia de a intelege mai bine mecanismul ce se afla in spatele masinariilor gandite de da Vinci.

4. Pe langa obiectele din lemn, expozitia iti prezinta si desenele lui da Vinci, astfel incat ai ocazia sa vezi cum si-a imaginat da Vinci ca vor arata cateva obiecte care, astazi, le vedem oricand, pe strada ori la televizor.

5. Este pentru prima oara cand aceste obiecte sunt expuse intr-un mall din Romania, iar vizitarea expozitiei nu te costa nimic. Astfel, pe langa sesiunea de cumparaturi din mall, acum ai ocazia sa inveti si o multime de lucruri noi, de la o expozitie unica, pe care multi dintre noi o intalnesc o data in viata.

Asadar, daca tot ne ofera AFI Cotroceni aceasta ocazie unica de a imbina utilul cu placutul, recomandarea noastra este sa profitam de ea in numar cat mai mare. Pentru ca nu in fiecare zi avem posibilitatea de a ne intalni cu Leonardo da Vinci si operele sale spectaculoase. In plus, expozitia reprezinta o oportunitate pentru ca si cei mici sa inteleaga modul in care au fost gandite si functioneaza cateva dintre obiectele pe care si ei le folosesc, sau le vor folosi intr-o buna zi, ori despre care au auzit la scoala.

Sursa: dnews