Silviu Ioan Soare, artist plastic si profesor de arte plastice, si Amelia Dinca, profesor curator de expozitii si critic de arta, doi oameni care sustin arta in Calarasi, sunt implicati in organizarea de expozitii.
Cei doi predau la Colegiul Tehnic Stefan Banulescu din Calarasi, la sectia arte plastice.
Totodata promoveaza si slefuiesc tinere talente de pictori si sculptori care merg mai departe la facultati si expozitii de profil.
Recent, am fost placut surprinsa de expozitia de arta plastica a elevilor de la Colegiul Tehnic Stefan Banulescu din Calarasi, ce se desfasoara in aceasta perioada la Muzeul Municipal Calarasi - profesor Silviu Soare, director ing. Puran Vasilica.
Printre cei care expun lucrarile de pictura, desen si modelaj se numara elevii George Baditescu, Lucian Macrea, Manuel Mihalache, Roxana Campeanu, Cristina Mihai.
Ceramistul Silviu Ioan Soare, cel care ii indruma pe acesti elevi talentati din Calarasi, s-a nascut la data de 30 martie, 1955, la Baia Mare. In anul 1979 a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Tehnologie Chimica Organica, iar in
2012, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice si Decorative, Sectia Ceramica - Sticla- Metal, Specializarea Ceramica. Incepand cu 2013 acesta este masterand la Facultatea de Sculptura a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti.
Silviu Ioan Soare a activat inca din timpul studentiei in cadrul Filialei U.A.P. Slobozia- Ialomita, condusa de artistul plastic dr. Gheorghe Petre, unde a expus la saloanele anuale o parte din lucrarile create in perioada de formare aflata sub indrumarea a doi artisti contemporani de prestigiu, lect. univ.dr. Ionel Cojocariu si conf.univ.dr. Ilie Rusu.
"Au fost selectate la expozitia de la Muzeul Municipal cele mai bune lucrari ale elevilor de clasa a IX-a de la clasa de arta a Colegiului Tehnic Stefan Banulescu. George Baditescu este unul dintre cei mai buni elevi ai mei", a precizat artistul plastic Silviu Ioan Soare.