SILVIA DUMITRESCU si IOANA SANDU - dublu eveniment discografic marca EUROSTAR!
Dupa trei lansari de mare succes in 3 zile, cu MARIUS TEICU (3 albume), JOLT KERESTELY (2 albume), ANDREI KERESTELY (1 album) si GEORGE ROTARU (1 album), Casa de Discuri EUROSTAR organizeaza alte doua evenimente.
Magazinul MUZICA de pe Calea Victoriei va gazdui marti, 5 iunie 2018, la orele 16.00, lansarea albumului ASTA SUNT!” al Silviei Dumitrescu (autorul tuturor pieselor de pe acest album este stul solistei, Florin Ochescu), respectiv a albumului Ioanei Sandu, TU SI EU TU Y YO.
La evenimentele care vor fi moderate de OCTAVIAN URSULESCU si-au anuntat prezenta numerosi colegi de breasla ai interpretelor, reprezentanti din show-biz, compozitori, textieri, muzicieni, interpreti de muzica usoara si populara, colaboratori, prieteni dragi ai artistelor.
Au confirmat Stela Enache, Aurelia Temisan, Anca Turcasiu, Gabriel Cotabita, Carmen Radulescu, Viorela Filip, Berti Barbera, Carmen Movileanu, Bogdan Stanoevici, compozitorul Ionel Bratu Voicescu, Marina Florea, Sergiu Cioiu, Titus Andrei, Carmen Anton, Geanina Olaru, Florin Apostol, E.S. George Calin - Ambasador Conventia ONU Geneva, muzicianul Petrica Pana, textiera Camelia Florescu, Mariana Cristinoiu, Lucia Popescu Moraru, Florin Silviu Ursulescu, Doru Ionescu, Olivia Cristina Sima, Mircea Nicolau s.a.
Dupa 25 de ani, nu doar 20, ca la Dumas, fiindca minunatul si discretul (calitate tot mai rara in ziua de azi) cuplu aniverseaza un sfert de secol de cind destinele celor doi artisti s-au impletit, cu rezultate nu numai muzicale, dovada talentatul lor fiu pianist, Iulian.
Pe nonconformista Silvia Dumitrescu, cu parul vopsit in cele mai uluitoare culori, dezlantuita pe scena, inclusiv pe patine cu rotile, o stie toata lumea. Voce de top, pianista, absolventa de Conservator, profesoara, inzestrarile permitandu-i sa treaca cu usurinta in ultima vreme la jazz. Autorul tuturor pieselor de pe acest remarcabil album editat de casa de discuri Eurostar, este Florin Ochescu. Redutabil chitarist, traseul sau pop-rock este jalonat de formatii cum ar fi Curtea Veche nr. 43, Rosu si Negru (inclusiv in asocierea cu Progresiv TM), Monolit, Iris, Sfinx, Holograf, Big-band Radio, pentru acesta din urma producand doua albume originale, ”Big Band Blues” si ”Big Band Boogie”, in ultimii ani fiind tot mai atasat de blues.
Dar mai ales atasat de soția sa, careia i-a compus, intre altele, cele 15 cintece moderne de pe albumul de fața. Nu lipseste Va place genul meu, prima lor colaborare (Mamaia 1992), tot la festivalul defunct, din pacate, de pe litoral fiind lansate ”Vino” (1997) sau Sharica (1998). Un an luminos a fost 1995, cand ”Lumea mea” cucereste aplauze la Mamaia, iar in toamna intra in posesia premiului I la sectiunea ”Videoclip” la a 8-a editie a Cerbului de aur de la Brasov.
In rest, discrete irizsri sau chiar citate folclorice, texte simpatice, multe semnate chiar de Florin Ochescu, totul intr-o combinatie perfecta cu vocea inconfundabila a Silviei Dumitrescu, care se prezinta de parca ar mai fi nevoie: ”Asta sunt!”. Ramai asa, Silvia!” - Octavian Ursulescu
Noul disc - de autor - repune in valoare o voce valoroasa a muzicii pop romanesti, curtata” de la aparitia sa in primplan (ultimii ani 80) de mari compozitori. Combinații castigatoare au fost destule, multe in primul val pop-dance in Romania. Cu incercari diversificate stilistic, in ultimul deceniu, pana spre jazz, cred ca Silvia Dumitrescu va surprinde (din nou, asa cum am perceput eu cariera sa de peste trei decenii, la profesionism”) prin remix-urile celor doua hituri Iris, dar si cu disponibilitatea si apetitul compozitorului de a recombina subgenuri rock si pop in piese noi, cu orchestratii valide. N-am ascultat inca discul, dar am revazut cuplul la maturitate. Pentru ca, fara sa fie constransi de un contract discografic ori de o activitate concertistica intensa, cei doi nu inregistreaza si editeaza decat atunci cand au ceva de spus. Succes sa sa-i ascultam! - Doru Ionescu, Jurnalist Senior TVR
Dintre artistii prieteni pe care n-ai cum sa-i uiti de la prima conversatie, Ioana Sandu ne bucura, iata, cu albumul de certa maturitate artistica Iubire dulce, nu pleca, varf al carierei pana acum, construit cu mult rost estetic. Aici includ piesele noi (Vilmanyi, Reiter, Bratu-Voicescu sau Marcel Iancu), orchestratiile nuantate ale lui Francisc Reiter, textele solistei si reluarea unor mari slagare ce ne duc putin cu gandul la istoria genului: Ploaia si noi - V. V. Vasilache (debut al lui Vasilache in '67), Fericirea are chipul tau - Marcel Dragomir (lansat de Mihaela Runceanu pe scena Salii Radio in '89, chiar inainte de tragedie), Mama, povesteste-mi, din repertoriul cantaretei Koncz Zsuzsa din Ungaria (cu un premiu in '71 la Cerbul de Aur), celebrul tango Jalousie (scris acum aproape 100 de ani de danezul Gade) si De-ar fi sa vii - Alex.