Editura Univers va invita joi, 31 mai, la ora 11:00, la standul Editurii Univers de la Bookfest, (ROMEXPO, Pavilionul B2) unde are loc lansarea carții Danei Savuica, Din calatoriile unei femei cu suflet de copil. Invitatii speciali care se vor adresa publicului la evenimentul de lansare sunt: Dan Boerescu, scriitor si jurnalist. E.S Ambasador George Savuica- tatal scriitoarei
Undeva in Sri Lanka, intr-un alt timp, o fetita urmareste cu privirea marita de teama o procesiune rituala de elefanti. O vom revedea, in alte secvente, asistand la eruptia unui vulcan in Indonezia, jucandu-se cu un caine numit Akbar, invatand din zbor cuvinte si expresii in limbile unor tari exotice. O vom regasi in Cipru, in momente tensionate, cand un avion cu echipaj romanesc risca sa fie aruncat in aer de teroristi, dar tatal fetitei reuseste sa salveze prin negocieri viata a peste o suta de oameni. Dupa ani si ani, fetita va deveni un model de succes, va face cariera in TV si lumea modei si va calatori prin lume. O parte dintre aceste calatorii, intretesute cu povesti din trecut, au ajuns intre copertile acestei carti. In final, intr-un templu budist, un personaj enigmatic care nu este decat un mesager ii va dezvalui un secret care ii va schimba perceptia despre trecut si viitor.
In cartea scrisa de Dana Savuica veti gasi diverse pasaje interesante si pline de mister.
- Las salul sa cada pe nisip. Sunt goala. Corpul meu este una cu natura. Asa cum s-a nascut. Liber. Gol. Ma indrept usor spre infinitul apelor. Valurile imi inconjoara corpul, dandu-mi o senzatie de usoara ameteala in freamatul curentilor marini. Copilul din mine rade. Este fericit. Ma bucur de viata. Cu un strigat, ma arunc in ocean. Am o intalnire dincolo de orizontul meu, scrie vedeta in cartea ei de debut Din calatoriile unei femei cu suflet de copil. Intreaga poveste o veti afla doar rasfoind-o!
- Aceasta carte am scris-o de multe ori in vis. Imi doream demult sa astern pe hartie amintiri, ganduri, chiar si fantezii. Am reusit sa o scriu intr-un an de zile, incurajata de echipa fantastica a Editurii Univers. Un alt imbold a fost si faptul ca tatal meu a acceptat sa redau in carte cateva dintre evenimentele mai speciale din cariera lui de diplomat, la care noi, familia, am asistat. Poate am continuat sa scriu de rusine, ca sa nu-l dezamagesc pe tata. Desi in lumea mea, vazuta din afara ca stralucitoare, usoara si poate chiar superficiala, un astfel de demers serios ar putea ridica semne de intrebare. Despre asta este vorba in carte. Despre temeri si felul in care am trecut peste ele. Despre evolutia mea ca om, pornind de la copilul care am fost si care, trag nadejde, inca exista in sufletul meu. Cartea este o autofictiune, o calatorie in timp a unui copil dintr-o familie de diplomati provenind dintr-o tara comunista. Un copil ajuns intr-o lume diametral opusa celei pe care o cunostea, descoperind-o in tari precum Indonezia si Sri Lanka. Am scris aceasta carte din suflet. Cu multa emotie si sinceritate, dar pigmentata si cu fictiune, schimband personaje, locuri sau fapte. Pana la urma, cu totii ne inspiram din viata, dar ceea ce imi place mie cel mai mult este ca scrisul ma lasa sa evadez, sa explorez, sa fantasmez fara sa imi impuna granite. Sper ca fiecare cititor sa simta emotia din aceasta carte si sa empatizeze cu ea. (Dana Savuica)
Formator de opinie in diverse domenii, Dana Savuica are o vasta experienta profesionala, acumulata in cei douazeci si cinci de ani de cariera in TV, moda si business. Este cunoscuta publicului datorita emisiunilor sale TV de succes. A organizat primul festival de moda international din Bucuresti, East on Catwalk”, avand o ca ambasador onorific pe actrita Catherine Deneuve, cu participarea a zeci de designeri din Europa.
In 1997, Dana Savuica a lansat prima scoala de bune maniere si dezvoltare personala din Romania precum si o agentie de fotomodele. Din 2007, Dana s-a lansat ca antreprenor, dezvoltandu-si propriul brand, Etiquette by Dana Savuica, care si-a pus amprenta asupra unor colectii de haine, accesorii, parfumuri si cosmetice. Se implica activ in campanii sociale si activitati pro bono pentru strangerea de fonduri destinate unor organizatii non-profit precum Hospice Casa Sperantei, Hope and Homes for Children si isi impartaseste stilul de viata pe cele doua conturi de Facebook, pe Instagram, YouTube si pe video-blogul www.danasavuica.ro. Dana Savuica a participat alaturi de 8 autoare la antologia Cum e sa fii fata (Editura Univers, septembrie 2017). La sfarsitul anului trecut a obtinut Premiul pentru debut scriitoricesc la Gala Performantei & Excelentei, 2017 pentru textele publicate in antologie.