Primaria Sectorului 3 organizeaza, in perioada 19-20 mai 2018, cea de-a VI-a editie a FESTIVALULUI FLORI PENTRU SUFLET - REMEMBER FLORIAN PITTIS, care se desfasoara in Parcul Titan. In prima zi a festivalului, vor urca pe scena Vlad Calimandriuc, Sebastian Ionel, Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihailescu, Alex Stefanescu, Marius Batu, Adrian Naidin Rock Project si Alifantis&Zan.In cea de-a doua zi de festival, publicul iubitor de folk se va putea intalni cu Mateiana Anechiforesei, Teodora Buciu, Marius Matache Cvintet, Zoia Alecu, Mircea Vintila & Brambura, Alina Manole Cvartet, Ducu Bertzi&Friends si Mircea Baniciu & Band.
Primaria Sectorului 3 a initiat FESTIVALUL FLORI PENTRU SUFLET - REMEMBER FLORIAN PITTIS in 2013, pentru a-l aduce an de an in fata bucurestenilor pe Florian Motu Pittis, care de-a lungul vietii sale a oferit lectii de cultura, de poezie, de literatura si de muzica. Vocea lui a devenit emblematica pentru Teleenciclopedia, iar la radio a realizat numeroase emisiuni dedicate muzicii. A jucat in filme, a facut teatru radiofonic si emisiuni de divertisment si a fost un regizor apreciat. Ca fondator al formatiei Pasarea Colibri, alaturi de Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Vlady Cnejevici, Florian Pittis ramane unul dintre cei mai indragiti interpreti ai muzicii folk din toate timpurile.
- Prima editie a festivalului a avut loc la 28 aprilie 2013, in Duminica Floriilor, fiind gandita ca o sarbatoare prin care prietenii si publicul cinstesc amintirea Motului, dar si o forma de a continua munca de o viata a lui Florian Pittis: dorinta de a transmite idealuri de libertate si de cultura generatiilor mai tinere, de a sadi in suflete pasiunea"=, preciza comunicatul de presa al Primariei Sectorului 3.
Fostii colegi si prieteni, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Vlady Cnejevici, Marius Batu si Teo Boar, au cantat din nou, impreuna, pe aceeasi scena, pentru Florian Pittis. Alaturi de membrii trupei Pasarea Colibri, la eveniment au participat Ducu Bertzi, Mihai Nenita, Zoia Alecu, dar si bunul prieten al lui Florian Pittis, Cristi Minculescu.

Sursa: agerpres.ro