AGERPRES informeaza: Lansarea albumului Providenta al artistei Margareta Paslaru
La 29 martie 2018 are loc lansarea albumului de autor Providenta al indragitei si apreciatei soliste de muzica usoara Margareta Paslaru, prilej cu care artista aniverseaza 60 de ani de activitate. Evenimentul are loc la Magazinul Muzica, la ora 13.00. Albumul aniversar este realizat in beneficiul Asociatiei Nevazatorilor din Romania. Muzica si o parte din texte sunt semnate de Margareta Paslaru. Versurile altor piese cuprinse in album sunt semnate de Ana Blandiana, George Bacovia, George Tarnea, Oscar Wilde, Marius Tuca, Elena Farago, Constanta Buzea. Inregistrarile au fost realizate in Studioul Jolt Kerestely - 2017, potrivit https://margaretapaslaru.blogspot.ro/.
- Numeroase CD-uri au inclus compilatii cu piesele celor 65 de compozitori care m-au solicitat, sute de piese. Prin urmare, la aniversare 2018 va daruiesc proprii compozitii izvorate din preaplinul framantarilor', spune indragita artista, potrivit sursei citate. '
- Desigur, cel mai longeviv slagar componistic 'Lasa-mi, toamna, pomii verzi" va fi prezent si prin glasul valorosilor actori care mi s-au alaturat. Desigur, nu putea lipsi Tatal nostru'compusa in amintirea bunicii care m-a invatat rugaciunea si semnul crucii', mentioneaza, de asemenea, Margareta Paslaru.

***

Margareta Paslaru, una dintre cele mai apreciate soliste de muzica usoara din Romania, compozitoare si textiera, care s-a remarcat de la inceput prin vocea sa inconfundabila, se implica in mod constant, de multi ani, in actiuni umanitare, participand in calitate de voluntar al Crucii Rosii Romane si fiind initiatoarea unui proiect denumit Banca de Alimente. In 2000 si-a lansat, la Bucuresti, albumul ''40 de ani de la primul disc'', drepturile de autor incasate din vanzarea albumului fiind donate prin Crucea Rosie unor orfelinate si azile de batrani. Albumul Margareta Forever, cuprinzand 26 dintre cele mai frumoase melodii ale artistei, a fost lansat in 2006, drepturile de autor si de interpret rezultate din vanzarea acestuia fiind donate de Margareta Paslaru Crucii Rosii Romane. In 2008, Margareta Paslaru si-a lansat albumul Bucuria de a canta, dedicat dirijorului si compozitorului Sile Dinicu, sub bagheta caruia artista a inregistrat sute de piese in radio si televiziune, cat si muzica filmelor in care a jucat. Margareta Paslaru a dorit ca drepturile de autor si de interpret sa fie cedate, in semn de apreciere, instrumentistilor pensionari, fosti membri ai Orchestrei de Estrada Radio. La 20 noiembrie 2010 artista a sarbatorit 50 de ani de la lansarea primului sau disc, printr-o alta lansare, un CD de autor intitulat Lasa-mi, toamna, pomii verzi, care contine 25 de piese. Un nou album, Margareta 70, produs de Fundatia Radio Romania, a fost lansat in anul 2013. Margareta Paslaru si artistii care au participat la realizarea albumului au cedat drepturile din vanzarea acestuia catre Crucea Rosie, toate incasarile fiind donate programului Banca de alimente. In mai 2014 a fost lansat albumul de autor Actorii canta, un cadou al artistei si al unor actori sufletisti pentru Campania Nationala Artistii pentru Artisti si UNITER. Incasarile din vanzarea albumului au fost donate in Fondul de Solidaritate Teatrala, fond special deschis la UNITER.
- Actiunile umanitare ale Margaretei Paslaru sunt multe si se nasc din dorinta nestavilita de a ajuta. Motto-ul 'In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim numele spre binele altora e un mod de viata pentru artista. Pe care-l traieste intens zi de zi, sublinia un comunicat de la acea data al UNITER.
La 23 noiembrie 2015 a avut loc, la Magazinul Muzica din Bucuresti, lansarea albumului Stelele filmului canta, un nou proiect muzical cu scop caritabil initiat de Margareta Paslaru si produs de Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), toate incasarile rezultate din vanzarea acestuia fiind destinate ajutorarii artistilor varstnici, cu probleme de sanatate, care s-au retras din lumea filmului. Albumul Stelele filmului canta cuprinde 21 de compozitii proprii semnate Margareta Paslaru. La 30 mai 2016, Margareta Paslaru a lansat albumul de autor Cum sa te las?, in beneficiul supravietuitorilor incendiului care a avut loc la clubul Colectiv in anul 2015. Artista a afirmat ca a lansat acest album din dorinta de a face ceva pentru a-i ajuta pe cei care au supravietuit tragediei si care au in continuare nevoie de medicamente si tratamente. Margaretei Paslaru i-a fost decernat la cea de-a cincea editie a Galei Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati, in 2007, Premiul de excelenta. La 12 mai 2013 a fost decorata, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Peles din Sinaia, cu Ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler, decoratia fiind inmanata de principesa Margareta, in numele regelui Mihai I. In 2016, la Gala Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania (UARF) i-a fost decernata placheta Artist plurivalent UARF, Premiul de Excelenta pentru intreaga cariera, potrivit https://margaretapaslaru.blogspot.ro.
La 7 mai 2012, Margareta Paslaru si-a lansat volumul Eu si Timpul. Viata, vocatie, viziune, editat la Curtea Veche Publishing. In aceasta carte, artista reda cu sensibilitate momente din viata si din cariera sa, intregite de intensitatea trairilor si determinarea care au caracterizat-o intotdeauna, toate acestea insotite de aproape 100 de ilustratii din arhiva personala, multe dintre ele prezentate pentru prima data publicului.

Sursa: AGERPRES