AMOSNEWS informeaza: Filme rusesti de arta, in grila de primavara a TVR 3
Filme rusesti de arta, in grila de primavara a TVR 3. In cadrul parteneriatului cu Mosfilm, sunt programate in fiecare sambata seara, de la ora 20.00, cele mai importante filme de Andrei Tarkovski, Serghei Bondarciuk, Vladimir Mensov, Karen Sahnazarov.
TVR 3 va difuza patru dintre cele mai valoroase productii ale lui Andrei Tarkovski:
- Solaris (24 martie 2018)
- Oglinda(31 martie 2018)
- Calauza (7 aprilie 2018)
- Andrei Rubliov (14 aprilie 2018).
Considerat unul dintre cei mai influenti cineasti ai erei sovietice si din intreaga istorie a artei cinematografice, Andrei Tarkovski a jucat un rol esential in dezvoltarea cinematografiei moderne, prin viziunea sa poetica si studiul asupra timpului in film. Nascandu-se si profesand intr-un regim opresiv, Tarkovski s-a confruntat cu numeroase piedici de-a lungul carierei sale, care, de altfel, se limiteaza la doar 7 filme si cateva scurt-metraje - in 27 de ani.
- Pentru mine, Tarkovski este cel mai mare regizor al lumii, inventatorul unui nou limbaj cinematografic, fidel naturii filmului, caci surprinde viata ca reflectie, viata ca vis, declara despre el un alt mare cineast care a marcat secolul XX, Ingmar Bergman.
Retrospectiva Tarkovski va fi urmata, din 21 aprilie, de cele patru parti ale mega-productiei Razboi si pace in viziunea regizorul Serghei Bondarciuk - o opera cinematografica monumentala, recompensata in 1969 cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain si Globul de Aur.
Filmul lui Vladimir Mensov Moscova nu crede in lacrimi va fi urmat, la finalul lunii mai, de ciclul productiilor semnate de Karen Sahnazarov: Orasul Zero, Ziua lunii pline, Calaretul numit moarte, Salonul nr.6.

Sursa: amosnews.ro