In revista Elysee, nr. 6 / 2017 puteti citi un interviu interesant cu Bertrand Duchaufour, unul dintre putinii parfumieri instruiti in stilul clasic si care lucreaza in mod independent.
Creatiile sale extravagante si foarte personale i-au adus un mare succes in randul iubitorilor de esente rare, dar si o reputatie pentru integritate artistica. este cunoscut ca fiind un mare colectionar de arta tribala, detinand o colectie impresionanta, demna de un muzeu, iuv=beste condimentele si este atras de destinatiile greu de atins.

Iata cateva fragmente din interviul acordat de acesta revistei Elysee.

- Cand si cum ati creat primul dvs. parfum? Cum ati descoperit pasiunea pentru parfumuri?
- Prima mea creatie a fost un parfum ambiental cu un fel de nota de mandarina. Aceasta se intampla cu mult timp in urma, in anul 1987.
- Care sunt notele dvs. preferate?
- Nu am note preferate. Imi plac absolut toate aromele florale, apreciez davana, coacazele negre, dar sunt foarte incantat sa folosesc orice elemente naturale aromate. Nu am uitat, insa, niciodata, calitatea intrinseca a multor substante chimice, a caror particularitate da nastere originalitatii si modernitatii unei note de parfum.
- De unde va inspirati?
- De oriunde: de la un cuvant, o idee, un concept, o poveste, o imagine, un peisaj. Pana si un material brut poate fi o sursa de inspiratie.
- Cum miros amintirile dvs?
- Aceasta este o intrebare dificila: nu visez in note olfactive, la fel cum rareori amintirile mele au miros.
- Cum ati defini creatiile olfative?
- Ele sunt complexe, in general, profunde si sofisticate, asemenea unui volum cu mii de pagini.
- Care a ramas cea mai draga amintire legata de un parfum?
- As tinde sa afirm ca, probabil, Channel No. 19, purtat de prima mea iubita, cea care mi-a deschis fascinatia pentru lumea parfumurilor.