Magazinul Elysee de pe Calea Victoriei a organizat recent un eveniment superb destinat frumusetii: lansarea parfumurilor Salvador Dali pe piata romaneasca. Vara anului 1929 devenea martora nasterii legendarului cuplu format de Salvador Dali si Gala (Elena Dimitrievna Diakonova).
Ea a devenit nu numai sotia sa, dar si prietena, muza si singurul model feminin - principala sursa de inspiratie a artistului, pe care acesta nu a incetat niciodata sa o glorifice, transformand-o intr-un mit viu si o imagine simbolica moderna. De acum incolo Dali o va considera pe Gala si pe sine ca un tot, semnandu-si tablourile Gala/Dali.
Salvador Dali a realizat de-a lungul vietii peste 1500 de picturi, pe langa ilustratii de carti, litografii, decoruri si costume de teatru, desene, zeci de sculpturi si multe alte proiecte, inclusiv un film scurt de animatie pentru Disney. Un artist extraordinar care a fost interpretat de un mare Maestru Parfumier, in colectii pretioase care se gasesc in exclusivitate in magazinele Elysee.


DALI HAUTE PARFUMERIE - Collection

Unind arta si lumea parfumeriei, colectia Jewels alcatuita din cinci parfumuri de exceptie este inspirata de bijuteriile create de Salvador Dali, reprezentand perfect geniul artistului. Imprumutand cateva embleme din iconografia Marelui Maestru, precum ochiul, fluturele, pocalul, mana si ceasul, flacoanele exceptionale te transpun fara echivoc in universul suprarealist Dali. Parfumurile incapsulate in aceste flacoane rare sunt create si intrepretate de marele maestru parfumier Alberto Morillas: Regard Scintillant de Mille Beautés, Voyage Onirique du Papillon de Vie, Calice de la Séduction Eternelle, Mélodie du Cygne de la Main, Fluidité du Temps Imaginaire.

Daligramme Collection - Mesaje secrete catre Gala

Daligramme Collection

Gala si Salvador Dali au trait o iubire aparte, devenind unul dintre cel mai extravagant cuplu. Aceasta colectie de parfumuri rare este inspirata de Daligrams, un alfabet secret al celor doi indragostiti creat de catre Salvador Dali si dedicat Galei, simbolizand iubirea lor simbiotica.
Imaginate si create de catre patru talentate parfumiere: Mathilde Bijaoui, Amelie Burgeois, Alexandra Carlin, Veronique Nyberg - parfumurile sunt comparate cu cinci mesaje secrete din partea lui Dali catre Gala: Ma Muse, Ma Flamme, Ma Vie, Ma Reine, Ma Force.
Flacoanele rectangulare, decorate cu litere Daligrame, obiecte ale viselor si placerii, ascund esente divine, create doar din cele mai pretioase ingrediente.
Fabulous Collection - Invitatia catre o calatorie daliniana

Fabulous Collection

Salvador Dali a fost intotdeauna fascinat de Marea Mediterana, centrul de inspiratie al multora dintre picturile sale. India si Grecia antica reprezinta de asemenea surse de inspiratie pentru marele artist. Colectia Fabulous este o invitatie intr-o calatorie fascinanta printre senzatii olfactive si peisaje care iti taie respiratia: Marudhai, Korynthia, Srinagar, Mandawa, Bukhara.
Cinci parfumuri imaginate de celebri parfumieri-creatori, Michele Almairac si Raphael Haury, care au interpretat intr-un mod ingenios aceste zile de vis, captand esente care te vrajesc, in flacoane suprarealiste nascute din picturile lui Salvador Dali.
Colectiile pretioase, imaginate si inspirate din creatiile acestui artist inegalabil al istoriei artei moderne, Salvador Dali, se gasesc in exclusivitate in magazinele Elysee.
Sursa: http://thebeautycorner.ro/