Regia: Nimrod Antal
Cu: Bence Szalay, Zoltan Schneider, Piroska Móga, Viktor Klem
Gen film: actiune, aventuri, crima, drama
Filmul se bazeaza pe fapte reale, avandu-l in centru pe Attila Ambrus, un maghiar din Romania, nascut in Miercurea Ciuc si fugit in anii 1980 din tara.
In anii '90 a devenit jucator de hochei de gheata. Simultan, a comis jafuri asupra a 27 de banci in Ungaria. Inainte de fiecare jaf, obisnuia sa bea un pahar de Whiskey.
A devenit in scurt timp un fel de Robin Hood modern al societatii maghiare. A facut 10 ani de puscarie, iar acum lucreaza ca olar si are brandul sau privat de ceramica, denumit Banditul Whiskey.
Distribuitorul de filme Taylor Projects a lansat recent, in Romania, trailerul si afisul filmului Banditul Whisky/The Whiskey Bandit, povestea celui mai mare spargator de banci roman fugit in Ungaria. Filmul, regizat de Nimrod Antal (Predators), va avea premiera in cinematografele noastre pe 26 ianuarie, in reteaua Cinema City.
Trailerul oficial al filmului: https://youtu.be/C5d3tLtdVv8
Militianul, masina Dacia 1300, portretul lui Ceausescu, lozincile, plus un comandant militar din armata Republicii Socialiste Romania apar in trailerul filmului, creionand epoca comunista ce a marcat copilaria protagonistului.
Publicatia Cineuropa a scris despre productia Banditul Whisky ca este un film politist/de actiune desavarsit, cu un ritm rapid si fluid, filmat intr-o maniera eleganta, cu un erou carismatic, cu detalii de epoca si cu o perspectiva usor satirica asupra tranzitiei din Ungaria post-comunista.