ADEVARUL DE CALARASI: Concurs. Cel mai bun film despre orasul natal, premiat de autoritati cu 1.500 de lei (Autoare: Ionela Stanila)
Calarasenii pasionati de arta cinematografica in diversele ei forme au ocazia sa castige bani. Cel mai bun film despre Calarasi va fi premiat de autoritatile locale cu 1.500 de lei impozabili. Pana pe 8 septembrie, calarasenii se pot inscrie la concurs, iar o saptamana mai tarziu va avea loc anuntarea castigatorilor. Filmul de prezentare a localitatii va avea durata de maximum 300 secunde, dedicate prezentarii localitatii si imprejurimilor. Autoritatile spun ca vor fi punctate caracterul obiectiv si determinant al filmului cat si valentele sale cinematografice.
- Avand in vedere ca acest concurs nu urmareste relevarea unui grad ridicat de profesionalism in realizarea tehnica a materialelor video, organizatorii, in speta juriul concursului, vor avea in vedere, in primul rand, criteriile artistice si cele de reprezentare, pe care participantii trebuie sa le demonstreze. Vor fi urmarite originalitatea, ineditul, obiectivitatea si spontaneitatea in realizarea scurtmetrajelor, spun reprezentantii Muzeului Municipal Calarasi.
Tot organizatorii au anuntat ca se va acorda un singur premiu in valoare de 1.500 lei (impozabil) filmului care va fi desemnat castigator de catre juriul special constituit. Toti concurentii vor primi diplome de participare.

Calendarul de desfasurare al concursului

- perioada 17 iulie 2017 - 8 septembrie 2017 - inscrieri videoclipuri la sediul Muzeului Municipal Calarasi
- 11 septembrie 2017 - jurizarea videoclipurilor
- 15 septembrie 2017 - anuntarea castigatorilor

Organizatorii isi rezerva dreptul de modificare a datelor de concurs anuntand in prealabil acest lucru. Dreptul de participare: La concurs poate participa orice cetatean cu varsta minima 14 ani. Participantii pot inscrie in concurs maxim 2 videoclipuri. Filmul prezentat in concurs nu trebuie sa fi fost prezentat intr-un alt context public; Productiile video trebuie sa integreze urmatoarele elemente - stema orasului, date istorice referitoare la localitate, cladiri reprezentative, elemente recognoscibile ale cadrului natural inconjurator, ideea creativa urmarind pozitionarea localitatii in contextul national ca fiind una pozitiva.

Ce nu este permis

Sunt interzise cu desavarsire:
- utilizarea unui limbaj obscen sau a unor contexte vizuale cu caracter imoral;
- folosirea la filmari a unor insemne rasiste sau care instiga la violenta interetnica;
- crearea unor scene care sa atenteze la integritatea fizica si morala.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a elimina din concurs productiile care au caracter tendentios sau care nu respecta conditiile mai sus-mentionate. Nu vor fi trecute pe generic datele de recunoastere ale realizatorilor filmului sau alte elemente care ar putea conduce, implicit, la recunoasterea identitatii acestora. Datele de contact ale concurentilor vor fi precizate in Fisa de participare. Responsabilitatea in ceea ce priveste drepturile de autor asupra materialelor auxiliare video, audio sau grafice incluse in scurtmetraj, apartine in exclusivitate realizatorilor acestuia.

Detalii tehnice

Calitatea audio si video a produsului final trebuie sa fie corespunzatoare unei bune vizionari, iar editarea se poate face cu orice soft de prelucrare video. Se recomanda ca produsul final sa fie in format avi, mpg, wmv sau orice alta encodare, care va permite vizionarea materialului cu Windows Media Player. Filmul poate fi predat pe suport CD sau DVD, introdus in carcase corespunzatoare, pentru expedierea in siguranta a acestora.Pe coperta fiecarei carcase vor fi mentionate, numele participantului, si titlul filmului, iar pe suportul CD sau DVD, vor fi trecute doar titlul si motto-ul fara niciun alt element de identificare personala. Fiecare CD sau DVD va contine un singur film. Din motive de jurizare nu se admit mai multe filme pe acelasi disc.

Sursa: adev.ro