Vineri, 9 iunie, la ora 19.00, la Carturesti Carusel a fost lansata cartea lui Ovidiu Niculescu, omonima albumului discografic Cantecele unui derbedeu.
Ovidiu Niculescu i-a invitat pe iubitorii de carte si de muzica sa-i citeasca versurile si sa-i asculte cantecele, intr-o calatorie interioara care, desi personala, ii va regasi pe multi.
Suntem diferiti caracterologic, mental, emotional, spiritual, interpretam diferit viata, dar drumul e mereu acelasi. In calatoria de la nastere la moarte toti iubim si inselam, toti speram si tradam, toti construim si daramam.
Cu speranta ca va pot aduce un zambet si o lacrima prin cantecele mele va doresc tuturor sa fiti iubiti, dar mai ales sa aveti sufletul usor! (Ovidiu Niculescu)
Pentru mine, poezia nu e o constructie inteligenta, ci un sentim,ent. Traiesti poezie, nu faci poezie. Nimeni nu poate face ceva mai spectaculos decat natura in toate detaliile. Asadar, pentru mine, poetul e cel care simte inainte de toate iar versurile lui sunt fotohgrafia unei simtiri. Acest fapt ma face sa afirm cu tarie si cu convingere despre mine ca nu sunt intotdeauna poet, nu sunt doar actor si cu siguranta nu am pretentia de a fi muzician desi imi place sa cant oricand si oriunde dau peste un public dispus sa ma asculte. Eu sunt mai degraba un exprimeur, un bard, un neo-menestrel. Aceasta carte, Cantecele unui derbedeu, este, si aceste cantece, de pe CD-ul cu acelasi nume, sunt rodul vietii mele de pana azi, caci, in timp, usor usor am inceput sa imi astern si eu pe hartie propriile versuri, dar nu sub titulatura de poezii, ci de cantece pentru ca asa s-au nascut in sufletul si imaginatia mea. Intai de toate, traind diferite situatii si contexte, simt apoi incep si aud obsesiv o melodie cunoscuta sau nascocita, iau chitara in brate si versurile curg din mine, uneori fara nicio legatura cu textul original in cazul melodiilor preluate si adaptate, dar intotdeauna, in oricare dintre variante, exorcizandu-mi trairile, spune artistul Ovidiu Niculescu.
De ce derbedeu? Nimic mai simplu, de cand ma stiu am fost un personaj extrovertit, impetuos dar si un mare timid, bineinteles ascunzand inconstient asta lumii si prezentandu-i de multe ori o varianta a mea excesiv de nonsalanta, uneori ludica, alteori iritanta, uneori euforica, alteori depresiva, ba prea vesel, ba prea trist si adeseori total in antiteza cu esenta mea..
Cu prilejul lansarii cartii sale, artistul Ovidiu Niculescu a sustinut un mini-recital la Carturesti Carusel din Centrul Vechi.