A fi sau a nu fi fiscalizata cea mai veche meserie din lume?
#PeRomaneste nu este doar o emisiune radio. Este singurul proiect de online cu experimente sociale cu si despre romani care a intrat on air, la Gold FM.
In fiecare joi, de la 12:00 la 13:00, Gabriel Feresteanu surprinde oamenii in diferite situatii, semnaland minusurile si plusurile societatii noastre. Teme controversate, realitatile spuse fara menajamente si subiecte actuale vor fi dezbatute de realizator alaturi de Alexandru Tudor (The Link) si Sandra Salagean.

De la fata locului

Emisiunea care a debutat Joi, 25 mai, pe 96.9, la Gold Fm, a dezbatut tema prostitutiei si a femeilor care practica cea mai veche meserie din lume. Feresteanu si The Link au mers in strada, la ceas de noapte, pentru a afla cat mai costa damele de companie in ziua de azi, daca au analize medicale si daca accepta partide neprotejate. La nivel declarativ, toate au analize, iar exceptia unui sex neprotejat se face doar de catre cateva si doar pentru ca subiectul pare sanatos. De la 50 pana la 250 de lei, preturile si serviciile difera. Parerile ascultatorilor referitoare la organizarea unui referendum de fiscalizare a celei mai vechi meserii din lume releva o statistica de 80% pro si doar 20% contra.
Feresteanu, prin curiozitatea lui nativa a reusit sa atinga toate aspectele problemei si sa dea de gandit ascultatorilor prin simple exercitii de imaginatie. Mai mult, a reusit sa o incurce putin pe Irina Rimes, invitatul special al acestei emisiuni, intreband-o cum se vede trotuarul de dincolo de Prut, adica daca ale lor sunt mai cochete, mai deosebite sau din contra. Artista a marturist fara perdea ca e fascinata de aceste femei si de fiecare data cand merge acasa in Republica Moldova, le analizeaza tinutele.
Ma uit tot timpul dupa ele, sa vad ce haine au si le admir totodata pentru cum rezista in fata frigului si a orelor lungi in asteptarea clientilor, a declarat artista. Gabriel Feresteanu a realizat acest experiment dupa ce a remarcat o crestere considerabila a acestor femei pe strazile Capitalei, iar replicile primite din partea acestora au fost cu adevarat spumoase.
Una dintre damele de companie mi-a spus ca nu vrea sa intretinem nimic fara protectie. A spus ca e pacat sa ma imbolnaveasca, e pacat de tineretea mea! Asta spune tot despre analizele lor medicale, dar si despre factura lor umana, a spus Gabi in emisiunea #peRomaneste.
Sandra vine cu perspective ceva mai serioase si atent analizate, documentarea si diversitatea opiniilor fiind specialitatea ei. Despre subiectul prostitutiei, Sandra a argumentat prin studii efectuate la nivel mondial care sustin ca nu legalizarea sau sanctionarea ei va scapa societatea de damele de companie de pe trotuar: Americanii au marit numarul de asistenti sociali si astfel au redus considerabil prezenta femeilor usoare pe strazi. Fiecare om care ajunge in punctul de a se vinde ad literam, pe nimic, e un om constrans, deci nu e o alegere personala. Un specialist in asistenta sociala poate analiza problema in profunzime, sa elimine factorul care o constrange pe prostituata sa iasa in strada seara de seara, a spus Sandra.
The Link, desi e inca foarte tanar, pustiul de 19 ani are o gandire matura, realista si opusa valurilor cool de pe net. Alex The Link a povestit propria lui invatatura dobandita in urma acestui experiment care, atat pentru el cat si pentru follower-ii lui s-a dovedit a fi o lectie educativa despre realitatiile mai putin placute ale vietii. The Link a adus multi adolescenti curiosi in aceasta discutie, el incercand sa le ucida cateva curiozitati din fasa si sa-i informeze de riscurile la care se supun daca apeleaza la astfel de servicii.
Gabriel Feresteanu este jurnalist, in legatura permanenta cu toate subiectele de interes, el manifesta un interes pentru zonele social si lifestyle.
Alexandru Tudor (The Link) este jumatatea proiectului, dar si youtuber cu peste 300.000 de abonati.
Sandra Salagean este jurnalist de peste 15 ani, acoperind de-a lungul carierei sale atat domeniile social, eveniment, cat si monden.