Astazi s-a ridicat valul de mister de pe tablourile care de cateva zile surprind trecatorii in pasajul bucurestean de la Piata Universitatiii: ele reprezinta colectia de lucrari de arta anti-fumat reunite sub numele De la nicotina la arta, inspirate de PROFI.
In primavara trecuta, la Iasi, Cluj si Bucuresti hostese inarmate cu mere declarau un zambitor razboi fumatului, adresand fumatorilor pe care ii intalneau in cale o provocare importanta: sa schimbe un obicei daunator sanatatii, cu un fruct. Imi dai tigara pe care o fumezi in schimbul acestui mar?, intrebau ele.
Poate din cauza merelor, provocarea s-a dovedit irezistibila si multi le-au dat nu doar tigara pe care o fumau, ci chiar si intregul pachet din buzunar. Cruciada fetelor este doar unul dintre episoadele mai amplei campanii PROFI iubeste sanatatea, ce include organizarea unor crosuri in Bucuresti si Timisoara, sau parteneriatul cu Federatia Romana de Handbal, pentru sustinerea echipei nationale de handbal feminin.
S-au adunat numeroase tigari si toate au ajuns in atelierul artistului Iulian Moldovan, https://www.facebook.com/iulian.moldovan.emil. Absolvent al Universitatii de Arte din Bucuresti, specializat in arte murale, tehnica mozaicului, cu inspiratie si talent, el a dat nastere unei serii de trei tablouri anti-fumat ce pot fi admirate in pasajul de la Universitate pana pe 26 martie.
Nefumator, Moldovan explica: Se fac 8 ani de cand lucrez in tehnica asta, asa ca am folosit tigarile ca pe niste piese de mozaic, le-am redat o alta functie si le-am facut utile intr-un mod creativ, care nu iti distruge sanatatea, realizand opere de arta.
Noi credem in sanatate si in puterea motivarii pozitive, a declarat Daniel Cirstea, Directorul General al magazinelor PROFI.
De aceea, am creat o platforma prin care sa combatem sedentarismul si fumatul, promovand totodata o alimentatie sanatoasa. Din cate stim, este prima astfel de ampla actiune de preventie promovata de o companie privata din Europa.
La randul sau, scriitorul George Radu Serafim a declarat in stilul sau: Mai bine lucrari plastice antifumat decat fumat anti-arta.
Tot incepand de astazi, locuitorii din Sadova, judetul Dolj, se vor putea bucura de un magazin PROFI inaugurat in format Standard pe str. Principala, nr. 401. Acesta are o suprafata totala de 536 mp, iar suprafata de vanzari masoara 410 mp.
Simultan, in Cluj-Napoca s-a deschis al 20-lea magazin PROFI din localitate, pe str. Donath, nr. 15. Unitatea functioneaza in format City si totalizeaza 198 mp, din care sala de vanzari masoara 105 mp.
Cei de la PROFi m-au contactat. Am participat la Pop Up si eram unul dintre artistii de acolo. Am trei lucrari expuse in pasajul de la Universitate: un portret, la care am folosit 100 de pachete de tigari si doua mere, la care am folosit cate 50 de pachete de tigari. Nu sunt fumator si am incercat sa transmit ideea de viata, sa ii facem pe oameni sa realizeze consecintele fumatului, ne-a spus artistul Iulian Moldovan. Iubitorii de arta vor putea sa admire lucrarile acestuia, in pasajul de la Universitate, pana pe 26 martie inclusiv.
A treia deschidere a zilei este un PROFI Loco in localitatea Maritei, judetul Suceava. Amplasat pe drumul judetean 209D, nr. 433A, el acopera o suprafata totala de 422 mp, din care suprafata de vanzari este de 251 mp.
Prin cele 526 de magazine ale sale, prezente in 274 de localitati, si cu peste 11.000 de angajati, PROFI este reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din Romania.