Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va invita sa explorati o noua expozitie temporara inedita cu exponate vii, dar si cu piese de o valoare inestimabila din colecțiile muzeului, in perioada 1 Februarie - 18 Iunie 2017. Venin - frumuseti de neatins va propune sa descoperiti lumea fascinanta a catorva specii veninoase din lumea animala, unele dintre acestea regasindu-se in clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Nu va fie teama! Expozitia noastra nu inteapa!
Specialistii muzeului au avut grija ca totul sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta pentru dumneavoastra.
Stim cu totii ca exista animale veninoase. Stim ca numeroase vietati - inclusiv unele dintre cele mai comune si de prima utilitate pentru om, precum albinele - au secretii toxice pe care le injecteaza ca sa se apere. Alte specii sunt extrem de periculoase, daca stam sa ne gandim la serpi, dar iata ca cel mai puternic venin din lumea animala este cel al unui melc! Pentru multe dintre aceste specii, veninul nu reprezinta altceva decat unul dintre instrumentele organismului lor pentru supraviețuire.
Expozitia Venin - frumuseti de neatins va provoaca sa lasati prejudecatile si teama fata de animalele veninoase la poarta muzeului si sa descoperiti frumusetea unica a exponatelor noastre vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de indepartate si greu accesibile omului si cu siguranta aproape nimeni nu si-ar dori o intalnire fata in fata cu acestea in mediul lor natural. Invitam publicul interesat sa profite de aceasta oportunitate si sa descopere noua expozitie temporara a Muzeului Grigore Antipa, unde vor avea ocazia sa admire specii veninoase de serpi, broaste, pesti, moluste, arahnide, dar si insecte, in conditii de maxima siguranta. De asemenea, vor fi expuse adevarate comori din colectiile muzeului - piese de o valoare inestimabila care in mod normal sunt inaccesibile publicului larg.
Hashtag-ul expoziției este #venin. Va asteptam sa ne urmarit si pe retelele de socializare. Pagina noastra oficiala de Facebook (https://www.facebook.com/muzeulantipa/) va urmari desfasurarea expozitiei si va expune impresiile vizitatorilor nostri, in timp ce contul nostru de Instagram (mnin_antipa) va prezenta cele mai interesante imagini imortalizate de fotografii nostri.