CUVANTUL LIBERTATII informeaza: Festivalul Adrian Paunescu revine la Craiova cu mari artisti / Printre invitatii din acest an: Tudor GHEORGHE, Horatiu Malaele, Nicu ALIFANTIS, Mircea VINTILA, Mircea BANICIU
Festivalul International Adrian Paunescu - ajuns la cea de-a patra editie, va avea loc la Craiova, in zilele de 1, 2 si 3 Decembrie 2016. Organizatorii editiei din acest an sunt: Primaria Municipiului Craiova si Consiliul Local Municipal, in parteneriat cu Fundatia Constantin.Respectand traditia, organizatorii si partenerii lor aduc la rampa, pentru al patrulea an consecutiv, reprezentanti de seama ai muzicii, poeziei, vietii culturale si academice din Romania si de peste hotare.

Programul Festivalului este urmatorul:

1 Decembrie 2016
- ora 14:00, Muzeul de Arta (Sala Oglinzilor) - Deschiderea festivalului.
- ora 18:00, spectacol Remember Cenaclul Flacara in Piata Fratii Buzesti din Centrul Vechi al Craiovei, concert la care vor urca pe scena artistii Mircea Vintila, Mircea Baniciu, George Nicolescu, Magda Puskas, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Cristian Buica, Vasile Mardare, Walter Ghicolescu, Madalina Amon, Generatia Folk, Vanghele Gogu, Andrei Paunescu si trupa Totusi.

2 Decembrie 2016
- ora 12:00, vizita si spectacol de muzica si poezie la Barca (satul copilariei poetului)
- ora 19:00, Teatrul National Marin Sorescu din Craiova, concertul extraordinar intitulat Declaratie de dragoste (pe versuri de Adrian Paunescu), sustinut de Tudor Gheorghe.

3 Decembrie 2016
- ora 11:00, simpozion literar Adrian Paunescu - poetul si omul cetatii la Filarmonica Oltenia, urmat de o seara de exceptie, cu recitaluri sustinute de Horatiu Malaele (ora 18:00) si de Nicu Alifantis & Fragil (ora 19:00).

Accesul in salile de spectacole va fi liber pentru public si se va face pe baza de invitatii, care pot fi solicitate de la Agentia Teatrului National Marin Sorescu (tel. 0251.413.677) si de la Agentia Filarmonicii Oltenia (tel. 0351.414.697).
Incepand cu Ziua Nationala, pe care Adrian Paunescu o numea, inca din 1983, 1 Decembrie, mareata zi, / Neegalata noastra sarbatoare, veniti la Craiova, sa participati, pentru 3 zile, la Festivalul International Adrian Paunescu.

Sursa: cvlpress.ro