Recunoscuta pentru aparitiile unice si pentru preferintele atipice in materie de accesorii, Iulia Albu a purtat un colier impresionat, din aur de 22k si 18k, care a apartinut uneia dintre cele mai mari colectionare de arta romaneasca, Marina Dimitropoulos, fosta sotie a lui Konstantinos Karamanlis, presedinte al Greciei de doua ori.
Colierul este o piesa singulara, lucrat manual in 1980 de catre bijutierii renumiti ai casei grecesti Zolotas special pentru Marina Dimitropoulos. Specialistii au estimat valoarea acestei bijuterii ca aflandu-se intre 60.000 si 90.000 euro.
Modelul colierului este inspirat din mitologia greaca si reprezinta o varianta stilizata a tridentul lui Poseidon, celebrul simbol al dominatiei si puterii absolute. Iulia Albu va fi prezenta la Licitatia de Aur, Argint si Sidef organizata de Artmark joi, 21 aprilie, ora 19:30, la Palatul Cesianu-Racovita din str. C.A. Rosetti, nr. 5.
Colierul este o piesa remarcabila asemeni tuturor pieselor pe care le-am ales de-a lungul timpului si va ramane cu siguranta una dintre bijuteriile mele de suflet si obiectul preferat din intreaga licitatie. Acesta se va licita joi, 21 aprilie, ora 19.30, la Artmark si sunt sigura ca ii voi purta noroc persoanei care il va achizitiona, a declarat cel mai titrat fashion editor din Romania care a purtat colierul intr-un shooting exclusivist, in decorul somptuos al Galeriilor Artmark.
Colierul va reveni la sediul Artmark, acolo unde se afla sub atenția catorva persoane care deja si-au manifestat interesul pentru aceasta piesa unicat. Bijuteria face parte din Licitatia de Aur, Argint si Sidef organizata de Artmark joi, 21 aprilie, ora 19:30, la Palatul Cesianu-Racovita din str. C.A. Rosetti, nr. 5.