Nicolae Zimbroianu este un artist pe care l-am cunoscut recent la Galeria Orizont, in aceste zile triste, dupa tragedia cu acei tineri care si-au pierdut viata in Clubul Colectiv din Bucuresti.
Aristul Nicolae Zimbroianu s-a nascut la 18 februarie 1947, Bogati, jud. Arges. Este artist decorator si creeaza tapiserii parietale in tehnica mixta, din materiale diverse sau tapiserii tridimensionale, obiect textil si tapiserii realizate in tehnici de broderie. Din 1973, de la debut, participa la majoritatea saloanelor si expozitiilor de tapiserie organizate de U.A.P. si expune la numeroase expozitii in Romania si in strainatate. Este membru UAP din 1990.

Studii:

Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu - Facultatea de Arte Decorative,
specialitatea Arte textile - tapiserie si contexturi (Bucuresti, promotia 1974).
Pana la 4 noiembrie 2015, Nicolae Zimbroianu expune lucrarile sale in cadrul expozitiei "Arta decorativa textila" ce are loc la Galeria Orizont.
"Printre lucrarile expuse la Galeria Orizont se numara: Clepsidra, in care este vorba despre samanta de dumnezeire Venim de undeva si facem ceva. Fiecare om are steaua lui prin tot ce face, are un apogeu, dupa care totul scade si se duce catre ceva care seamana cu originea. Eroi necunoscuti este inchinata tuturor celor care le datoram faptele mari, fara ca ei sa fie neaparat in primul plan. Putem sa facem o paralela intre lucrarea mea si ce s-a intamplat la Clubul Colectiv, cu acei tineri care vor ramane niste eroi! Daruri este o lucrare verticala, pe care o gasiti la intrarea in expozitie si care acopera un hidrant. Este ultimul "copil" si tin foarte mult la ea", ne-a spus artistul Nicolae Zimbroianu.
Alta lucrare de-a lui, Imbratisarea zborului, are ca mesaj faptul ca intotdeauna autorul isi pune intrebari de unde venim, unde ne ducem. "Eu incerc sa gasesc si raspunsuri. Imbratisez zborul care are ca mesaj faptul ca te extragi din rau ca idee si concluzia este ca trebuie sa inveti sa convietuiesti cu raul. Constatam ca binele si raul sunt laolalta", spune acesta.
Aristul Nicolea Zimbroianu are o fiica, Oana Madalina Baciu, careia i-a spus sa-si foloseasca capul de matematica al mamei ei, doi nepoti, Mara, de 5 ani, si Raducu, de 11 luni, si un ginere, Ionut Baciu. Si fiica si ginerele sau sunt economisti.
Alte lucrari sugestive sunt Mesager 1 si Mesager 2, care sunt mesageri catre alte civilizatii, Florile pamantului sunt cele patru anotimpuri, iar Imnul cunoasterii este despre cunostinele noastre despre univers. Iar Taina piramidei este atat de frumoasa, incat pe Nicolae Zimbroianu il duce cu gandul la faptul ca piramidele au fost folosite de faraoni ca morminte. Acesta crede ca piramidele au fost create de atlanti.