Muzeul History Hackers, in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei, ofera o reducere de 10 % tuturor posesorilor de permis de cititor emis de Biblioteca, la vizitarea expozitiei Misterele Greciei Antice pe timp de weekend. Oferta este valabila pana pe 29 decembrie, pentru copii si adulti deopotriva, doar pentru biletele individuale achizitionate la intrare.
Iubitorii de lectura au un motiv in plus sa viziteze Biblioteca Nationala a Romaniei pe timp de weekend, acestia beneficiind de un discount de 10% la achizitionarea biletelor individuale pentru vizitarea expozitiei Misterele Greciei Antice. Expozitia interactiva este dedicata copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, fiind deschisa intre orele 10:00 si 18:00.
Mai mult decat atat, vizita la expozitie poate fi completata cu cateva minute de relaxare petrecute in noua sala de lectura pregatita de Biblioteca Nationala special pentru cei mici. Sala se numeste Apolodor din Labrador si este amenajata la mezaninul Bibliotecii, fiind un spatiu alternativ, destinat copiilor prescolari, unde, pe langa colectia de carti din literatura romana si universala pusa la dispozitie, vor fi organizate periodic si diferite ateliere creative (desen, modelaj, teatru, jocuri interactive etc.).
Cei care nu au deja un permis de cititor, il pot obtine foarte usor, completand un formular direct pe site-ul Bibliotecii Nationale, la sectiunea Primii Pasi in Biblioteca. Odata completat formularul, permisul poate fi ridicat de la sediul Bibliotecii (Bulevardul Unirii nr. 22, parter, biroul: Inscrieri Cititori), in fiecare zi, de luni pana vineri. In zilele de sambata, inscrierea se va face pe baza unui permis temporar. Pentru copii sub 14 ani este necesara prezenta parintilor pentru eliberarea permiselor temporare, beneficiind in acest fel de reducerea de 10% la vizitarea expozitiei Misterele Greciei Antice.
Misterele Greciei Antice reprezinta cel de-al doilea episod al proiectului History Hackers care isi propune sa ii aduca pe cei mici cat mai aproape de specificul culturilor si al civilizatiilor antice. Expozitia poate fi vizitata pana pe 29 decembrie, in fiecare zi a saptamanii, de marti pana duminica inclusiv, biletele fiind disponibile atat pe www.eventim.ro si in retelele afiliate, cat si la intrare. Accesul include vizitarea salilor precum si participarea la atelierele interactive si costa 25 de lei pentru copii, respectiv 35 de lei pentru adulti. Pentru grupuri mai mari exista pachete speciale, pentru rezervarea acestora si programarea vizitelor, cei interesati pot suna la numarul de telefon 0725.040.515, de luni pana vineri, intre orele 10:00-18:00.