Anamaria Prodan a anuntat recent ca-si va scoate implanturile cu silicon. Aceasta a facut anuntul pe Facebook, unde a scris: "Pe fondul unor antecedente in familie in ceea ce priveste cancerul la san si a faptului ca sunt o sustinatoare activa a luptei impotriva cancerului la san, am luat decizia de a mi scoate implanturile de silicon".
Anamaria prodan se afla deja in Turcia, unde va face interventia chirurgicala. Ea este insotita la Istanbul de sotul sau, Laurentiu Reghecampf, antrenorul formatiei bulgare Litex Loveci.
"Aceasta este unica mea declaratie pe baza acestui subiect", a comentat Anamaria Prodan.
Situatia acesteia, determinata de teama de cancer, nu este singulara, actrita Angelia Jolie suferind in urma cu doi ani o operatie de dubla mastectomie din acelasi motiv. Intr-un articol intitulat "Optiunea mea medicala", publicat in New York Times, actrita americana a scris ca a suferit aceasta operatie deoarece poarta o gena "defectuoasa" care ii creste riscul de cancer ovarian si de san. "Am ales sa-mi fac publica povestea pentru ca sunt atatea femei care nu stiu ca ar putea fi bolnave de cancer. Sper ca si ele sa poata sa se testeze genetic si, daca afla ca prezinta un risc ridicat, vor sti si ele ca au alternative mari", a explicat Angelina Jolie.