Marisutuca.ro: Un tramvai numit Bonjour sau cum reuseste un vatman sa-i inveleasca pe calatori (Autoare: Magda Marincovici )
La Nantes (Franta) pe linia tramvaiului 2, unul dintre vatmani si-a propus si chiar a reusit sa-i faca pe calatori sa rada, ne asigura site-ul M6Info.
Unu, doi, trei
- Haideti, la trei, cand usile se deschid, spunem cu totii Bonjour. Acesta este modul inedit prin care vatmanul le creeaza calatorilor buna dispozitie, inclusiv celor care asteapta in statii si, evident, urca in tramvaiul veseliei. Vatmanul da tonul si calatorii il imita cu placere. De la microfon, el le propune calatorilor diferite jocuri.
Un pasager a postat un video pe net si ii multumeste astfel celui mai iubit vatman. Comentariile, numeroase la numar, deplang faptul ca nu sunt mai multi asemenea soferi in transportul in comun.
Povestea este reala si, evident, ea ar prinde si la noi. Caci, avem soferi. Dar sunt muti. Nu raspund nici macar la o intrebare legitima, legata de traseu. Si asta nu-i tot. Imaginati-va un asemenea joc intre vatman sau sofer si calatori in oricare mijloc de transport din Bucuresti ! Hai, avanseaza inainte si mai lasa povestile! Daca nu, ia-ti masina mica!