www.zoso.ro informeaza: Emanciparea femeii romance e departe de a incepe.
Articolul asta nu se refera la femeile care au probleme de sanatate (complicatii dupa nastere, boli…). Nu se refera la femeile care au constitutia mai mare sau mai mica decat norma general acceptata. Se refera la restul de 80% dintre romance, cele care se complac in situatia de a se plange ca sunt asa cum sunt.

Copilul care face ce vede

Pe strada mea locuieste o familie. Mama cat usa, bunica de doua ori cat usa. Fiica e cat o jumatate de usa. Nu sunt grase prin natura, ci pur si simplu baga in ele chestii care le fac sa arate ca niste purcele. Fiica e pur si simplu obeza. Pentru ca la ei in casa asa se mananca, multa grasime, mult ulei, multe prostii. E obeza de la 12 ani. Si dupa aia crede ca ea asa e, si se indoapa mai mult si isi plange de mila si mai mult.
Bonus de pe un forum de mamici: nu pot sa slabesc, pentru ca fetitei mele ii place shaorma si eu trebuie sa i-o mestec.

Pustoaica fardata cu lopata

Odata crescuta, fata trebuie ds se ingrijeasca. O tona de machiaj, o tona de parfum. Par vopsit. Unghii neingrijite, dar lacuite. Unghii de la picioare hidoase ies din sandale.

Mama eroina

Daca va uitari la patiseriile de pe langa fabricile in care lucreaza multe femei in jurul orei de iesire, o sa vedeti femei trecute de 40 de ani care isi cumpara cate ceva. Credeti ca nu mai au rabdare pana acasa, unde pot manca o masa calda si sanatoasa? Nu. Femeile se duc acasa si fac pe eroinele. Nu, mama, mananca tu, lasa ca mananc si eu dupa aia. Si copilul si sotul mananca si se minuneaza de mama eroina. De aceea se inventeaza chestii de genul ssta…
Dupa casatorie si copil, mama e automat eroina. Ea nu se mai ingrijeste, nu se mai machiaza, nu se mai uita la silueta. Pentru ca trebuie sa mestece copilului mancarea. Mergeti pe forumurile de mamici, sa vedeti cum spiritul si sufletul lor e supt de copilul caruia i-au dat nastere si pe care nu il poate lasa nesupravegheat in patut sa alerge o jumatate de ora in jurul blocului sau sa se suie pe bicicleta medicinala.

Cura de slabire

Acum vreo 7 ani imi vine geniala idee de a tine de a tine o cura de ingrasat. Ma indopam de 5 ori, bagam in mine ca spartul, pana cand intr-o zi mi s-a facut rau. Nu am castigat nici un kilogram in plus. S-ar zice ca am o oaresce idee despre ce inseamna sa tii o cura de slabit. Problema e ca dupa 2 luni de infometare crunta (un iaurt si o salata pe zi) majoritatea se intorc la ciocolata si inghetata. Lasa, fata, am slabit, acum pot sa mananc si eu doua shaorme inainte de masa de pranz. Si in 2 saptamani e la loc.

Nu ma pot abtine

Eu nu vreau sa fiu cat usa, dar nu ma pot abtine. Pot sa inteleg asta, asta e situatia, nu o sa te infometezi acuma doar pentru a arata bine. Pana mea, de aia am murit noi la revolutie, sa rabdam de foame? Dar, nu te mai plange ca…

Nimeni nu ma vrea

Asa se lamenteaza plinutele. Nu se uita nimeni la mine. Normal, cine o face se gandeste la cati bani trebuie sa bage in fundul tau mare ca sa te mentina la acelasi gramaj tonaj. Cum sa imi gasesc si eu un prieten? Societatea a inventat niste norme. Nu iti convine? Fa ceva pe tema asta! Suie pe bicicleta. Stiam pe cineva care se lamenta mereu ca nu slabeste, dar nu facea absolut nici un pic de miscare. Se dadea jos din pat, se suia in masina, se aseza pe scaun la serviciu, se suia in masina, se suia in pat. Nimic, nici 5 minute pe zi de mers pe jos, nu zic de alergat. Si voia sa slabeasca.
Emanciparea femeii vine odata cu bunul simt. De a nu vorbi cu gura plina, de a se farda cu masura, de a nu purta tanga sau chestii stramte cand e cat usa, de a se spala pe picioare inainte de a purta sandale. Vine odata cu cele 30 de minute de mers pe jos, mers care face piciorul frumos. Vine odata cu dusul zilnic. Vine odata cu parfumatul destul de discret pentru a fi mirosit doar de barbatul ei in momentul acela. Ma uit la ardelence si la nemtoaice. Ardeleanca e ingrijita si arata bine si la 3x ani, chiar daca e maritata si are doi copii. Nu e nimic in neregula in a fi cocheta. E ceva in neregula atunci cand ai 40 si te imbraci ca la 20. Nemtoaica merge la sala la 50 de ani, merge cu bicicleta si alearga zilnic.
Probabil una dintre cele mai mari dezamagiri ale tineretii a fost atunci cand am realizat ca femeia dezbracata nu e la fel de misto ca femeia imbracata. Pai stai, fa, tu erai supergagica, si acum iti curg din blugi colaceii si ai fundul lasat si celulitic? Pai ce facem aici? Nu, nu e acelasi lucru, tu stiai ca eu sunt urat si inainte sa ma vezi dezbracat, nu te asteptai sa devin Bred Pit dupa ce imi dau chilotii jos. Dar tu, ti-am dat jos sutienul si ti-au cazut titele pe genunchi! Mandingo is not happy!
Stiu, e oribil ce spun. E oribil pentru ca majoritatea stiu ca e adevarat. A te ingriji presupune efort, iar majoritatea sunteti tare comode. E mai usor sa va oripilati si sa ii faceti pe barbati porci misogini, care nu va apreciaza pentru ceea ce sunteri voi in interior (niste proaste plictisitoare) decat sa faceti un pic de efort. E mai simplu sa sperati ca veti gasi un baiat bun care sa nu va bata decat sa gasiti unul care sa va respecte.