Pentru prima data, Centrul Cultural Casa Artelor si Primaria Sectorului 3 au transmis in direct, in duplex, in Parcul Artelor (Parcul Titan) si pe Bulevardul Artelor (Bulevardul Unirii) cConcertul de deschidere a Festivalului International George Enescu de pe scena Salii Palatului.
Evenimentul a avut loc duminica, 30 august, de la ora 19:30, si a lansat programul cultural ” Festivalul George Enescu pe Bulevardul Artelor” realizat de Centrul Cultural Casa Artelor si Primaria Sectorului 3 in parteneriat cu Artexim, organizatorul Festivalului International George Enescu.
In fiecare week-end, in perioada 4-20 septembrie, incepand cu ora 19.30, in Piata Regiunilor depe Bulevardul Unirii, publicul se va putea bucura gratuit de inca noua Concerte extraordinare dinseria” Mari Orchestre ale Lumii”, din cadrul Festivalului International George Enescu, editia a XXII-a.
In plus, in aceste trei saptamani bulevardul va fi animat de proiectii de film documentar despre Festival, standuri de carte si CD-uri de profil si de doua expozitii permanente, in aer liberintitulate ” Istoria Festivalului International George Enescu” si ” Viara lui George Enescu”, ambele realizate in parteneriat cu Festivalul International George Enescu si cu Muzeul National George Enescu. ”Bulevardul Artelor” este programul cultural al carui concept este semnat de regizoarea AliceBarb si a fost lansat anul trecut cu editia dedicata aniversarii orasului Bucuresti, intitulata” Bulevardul Artelor-555 de minute de cultura” Anul acesta, Centrul Cultural Casa Artelor si Primaria Sectorului 3 au devenit parteneri culturali ai Festivalului International George Enescu si timp de trei saptamani, transmisiunile in direct de pe scena Salii Palatului care vor insuma 1200 de minute de cultura, vor fi oferite publicului din Sectorul 3 si nu numai. Intrarea este libera.