Circul de Stat, cunoscut si sub numele de Circul Globus, incanta locuitorii Bucurestiului cu spectacole inedite si pline de amuzament. Constructia a fost ridicata in 1960, lucrarile fiind conduse de arhitectii Nicolae Porumbescu, Nicolae Pruncu si Constantin Rulea.
Circul cuprinde sala de spectacole si corpurile anexe ce cuprind cabinele artistilor, incaperile unde se fac repetitii, anexele pentru animale, etc. Sala de spectacole a Circului de Stat este acoperita cu o cupola din beton cu aspect panzat, aceasta fiind sustinuta de numerosi stalpi.
Traveele faciliteaza trecerea spre corpurile anexe. Sala de spectacole prezinta un diametru de 13 metri, locurile pentru spectatori fiind dispuse concentric, in forma amfiteatrului grec. Exista opt intrari prin care se realizeaza accesul, toate cu acces la spatiul destinat garderobei si foierului.
Circul de Stat se afla amplasat intr-un parc ce se intinde pe sase hectare, cu multa verdeata si un luciu de apa ce invita la plimbare si relaxare. Circul este un spatiu de delectare atat pentru copiii entuziasmati la vederea animalelor, cat si pentru adultii dornici de un moment de relaxare.
Infiintat ca un loc de relaxare pentru clasa de mijloc a Bucurestiului, performantele artistice ale angajatilor circului au facut din acest loc o atractie irezistibila pentru iubitorii de spectacol. Astazi, spectacolele de circ sunt un adevarat magnet ce atrag tot mai multi spectatori la Circul de Stat sau Circul Globus.