Mariustuca.ro / Papa Francisc sarbatoreste cei 88 de ani impliniti joi de Benedict al XVI-lea (Autoare: Magda Marincovici)
Suveranul pontif i-a dedicat slujba de dimineata din capela Sfanta Marta lui Benedict al XVI-lea, a transmis Radio Vatican, conform AFP.
- As vrea sa reamintesc ca astazi este aniversarea papei Benedict al XVI-lea. I-am dedicat slujba si va invit sa va rugati pentru el, pentru ca Domnul sa il sustina si sa ii dea multe bucurii si fericire, a spus Jorge Bergoglio, care are relatii prietenesti cu predecesorul sau, retras intr-o manastire veche de pe dealul Vaticanului.
Secretarul particular al lui Benedict al XVI-lea, monseniorul Georg Ganswein, spunea acum doua zile la postul italian Retequattro:
- Joseph Ratzinger este ucid si vioi. Singura problema sunt picioarele, merge greu. Benedict se gandeste la moarte si se pregateste pentru ea. Este evident ca un om de 88 de ani se gandeste la acest lucru. Am vorbit despre moarte de mai multe ori, papa si cu mine, desi este o persoana foarte discreta si rezervata. El considera ca, pregatindu-se de moarte, se pregateste pentru intalnirea cu Dumnezeu, a incheiat Georg Ganswein,.