Special pentru sarbatori, artista si-a dorit sa ofere un cadou inedit publicului sub forma noului sau colind intitulat "Miracol de Craciun" si a clipului video ce insoteste aceasta piesa, primul videoclip scurtmetraj din Romania.
"Perioada sarbatorilor este una plina de spiritualitate, tocmai de aceea mi-am dorit sa daruiesc publicului un colind insotit de un material video unic in muzica populara romaneasca. Am vrut sa subliniez miracolul Craciunului prin antiteza dintre versuri, muzica si imagine. Daca muzica si versurile lauda tot ceea ce este bun si frumos, imaginile reflecta zbuciumul interior, lupta cu viata, iar pelicula atinge punctul culminant odata cu savarsirea unui miracol. Clipul este mai mult decat o prelungire a muzicii, este un scurtmetraj in adevaratul sens al cuvantului, ce beneficiaza de efecte speciale deosebite", marturiseste Ruxandra Pitulice.
Videoclipul a fost montat in America, dupa cele mai noi tehnici de realizare a imaginii
Artista a compus linia melodica a piesei "Miracol de Craciun" si impreuna cu mama sa, Mioara Pitulice, a prelucrat textul traditional, iar Anatol Cazanoi a realizat aranjamentul muzical. Asupra clipului si-a pus amprenta Toni Matei, care a creat o punte intre cinematografia romaneasca si cea din Statele Unite ale Americii, unde regizorul a studiat. Astfel, desi filmarile s-au realizat in Romania, videoclipul a fost montat in America si beneficiaza de cele mai noi tehnici de realizare a imaginii, cum ar fi efectele 3D, dar si hologramele.
Colaboarea cu Ruxandra Pitulice a fost unica deoarece in acest proiect am putut sa ecranizam o altfel de poveste de Craciun si am subliniat unde putem ajunge cand suntem in lumina lui Dumnezeu. Videoclipul este alcatuit din flash-uri ale personajului principal care se afla in spatiul dintre cele doua lumi, acolo unde se va decide daca mai primeste sau nu o a doua sansa la viata. Imaginile contureaza perfect realitatea si ce se petrece dincolo de linia realitatii. Mesajul este foarte simplu si anume: Miracolul este in fata ta, oricand si oriunde!” a marturisit Toni Matei, regizorul videoclipului "Miracol de Craciun".
Link videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=tOIHBvvRGrc