Joi, 27 Noiembrie 2014, pe terasa "Morgan La Dud", va avea loc lansarea primului album al trupei clujene Jazzybirds intitulat Birth.
In seara acleieasi zile, Jazzybirds va sustine la Muzeul Taranului Roman primul concert din turneul de promovare a albumului.
Jazzybirds s-a format in 2011, initial doar pentru a canta cateva din suitele de jazz ale lui Claude Bolling. Mai tarziu a venit ideea de a rearanja piesele rock preferate in maniera jazz, contaminata cu un parfum discret derivat din muzica clasica, toti membrii trupei Jazzybirds fiind de altfel artisti ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Au urmat concerte si turnee in toata tara unde conceptul a cucerit publicul iubitor de jazz si rock'n'roll care acum poate audia si pe compact-disc muzica Jazzybirds.
Jazzybirds (Avibus Popularis Musica) â€" pasarile-jazz isi au habitatul pe varfurile stancoase ale celui de-al saptelea (si cel mai mare) continent, Sincopia. Originile lor se pierd in negura timpurilor. Triolitii (bastinasii pana in ziua de azi pe nedrept ignorati si neintelesi) povestesc ca, in urma cu milioane de ani, pe timpul copilariei Lunii, pe cand aceasta orbita aproape de Pamant, pasarile-jazz iernau des acolo. Foarte probabil aici xi-au perfectionat cantecul maiastru. Aceasta legenda, ca si altele asemenea ei, a fost imortalizata in melodii populare ca: Zboara-ma pana la Luna”, Sus pluteste pasarea-jazz”, Cat de sus e Luna”, etc. Din cauza penajului colorat si a cantecului neobisnuit, vanatorii de trofee aproape au eradicat specia. In mod miraculos, au supravietuit cinci exemplare deosebite. Bastinasii le-au numit: Sak-San, Tobyla, Kol-Bas, Pian-Pian si Trilulah. Adjunctul sef al Clubului pentru Protectia Pasaretului Sincopian ne marturiseste ca nu exista placere mai mare decat sa asculti Jazzybirds in compania unui pahar de demisec de pe Valea Dodiezmajorului de Jos. De nepretuit!"