Duminica, 24 noiembrie, la Targul Gaudeamus 2014 are loc (re)lansarea volumului "Cele doua Romanii". Autor: Adrian Nastase. Volumul, aparut la Editura Niculescu, cuprinde politici, discursuri si pozitionari ale autorului din perioada 2001-2004, cand a detinut functia de premier al Romaniei si mandatul de presedinte al PSD.
La Gaudeamus 2014 volumul este prezentat de jurnalista Alessandra Stoicescu, deputatul Ionut Vulpescu, scriitorul Lucian Avramescu si prof.univ. Cristian Niculescu.
Cartea este scrisa cu mult talent publicistic de un om politic greu incercat, cu o experienta tragica de viata.
Prima editie a cartii a aparut in vara, in ziua in care Adrian Nastase isi aniversa, in penitenciar, implinirea a 64 de ani. De altfel, Nastase marturiseste ca prima lansare a cartii a avut loc la clubul penitenciarului.
In paginile volumului intitulat "Cele doua Romanii", Adrian Nastase nu se rafuieste cu adversarii sai politici sau personali, desi ar fi avut poate motive sa o faca. Gandirea si filosofia fostului premier sunt mai profunde si mai aplicate. Ele vizeaza fenomenul schizofreniei politice care face imposibila abordarea dintr-o perspectiva unitara a obiectivelor de fond ale unei natiuni care doreste sa depaseasca stadiul unei politici rudimentare.