Presedintele Comisiei pentru cultura si media a Senatului, Georgica Severin, a vorbit despre includerea Ansamblului Brancusi pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO cu ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, se arata intr-un comunicat de presa.
Senatorul PSD Georgica Severin a avut luni o intrevedere cu E.S. Francois Saint-Paul,
ambasadorul Republicii Franceze in Romania. Oaspetele francez a fost insotit la aceasta intalnire de membri ai Ambasadei Frantei la Bucuresti, respectiv Samuel Richard, consilier diplomatic II, Cristophe Pomez, atasat cultural, director adjunct al Institutului Cultural Francez din Bucuresti si Thomas Grand, atasat pe probleme de audiovizual. In cadrul intrevederii, Georgica Severin a mentionat excelenta colaborare dintre Comisia pentru cultura si media si Ambasada Frantei la Bucuresti. "E.S. domnul Francois Saint-Paul a prezentat aspecte legate de sustinerea limbii franceze in invatamantul preuniversitar si universitar romanesc, de invatamantul bilingv romano-francez in Romania, fiind evocata necesitatea consolidarii cooperarii bilaterale in acest
domeniu si stimularii carierei universitare si profesionale a tinerilor care opteaza pentru acest traseu academic", se arata in comunicat. Presedintele Comisiei pentru cultura si media din Senat a amintit de contributia esentiala pe care Ambasada Republicii Franceze la Bucuresti a avut-o in vederea asigurarii participarii tarii noastre la Salonul International de Carte de la Paris (Salon du Livre) din martie 2013, eveniment la care Romania a fost invitata de onoare. "Participantii la intrevedere au abordat, de asemenea, aspecte legate de prezenta in Romania a operatorului de televiziune francez TV5 Monde si a RFI Romania, filiala a Radio France International.
Conservarea si punerea in valoare a patrimoniului si colaborarea romano-franceza in domeniu au constituit un alt subiect de discutii ample. Partea franceza a afirmat interesul si sustinerea sa pentru Ansamblul Brancusi (Ansamblului Monumental "Calea Eroilor") de la Targu-Jiu, pentru includerea acestei opere a marelui artist roman, care a trait si a murit in Franta, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. E.S. domnul Francois Saint-Paul a subliniat ca este firesc ca acest monument, de valoare exceptionala universala, sa devina obiectiv mondial UNESCO", mai arata comunicatul.
Sursa: AGERPRES