Premierul Victor Ponta si sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, au luat parte miercuri seara, la receptia oferita de presedintele SUA, Barack Obama, la New York, cu ocazia summit-ului Organizatiei Natiunilor Unite care are loc in aceste zile pe sol american.
Victor Ponta s-a fotografiat impreuna cu liderul de la Casa Alba si a postat instantaneul pe contul sau de Facebook.
"Si Barack Obama si eu am fost total eclipsati de doua doamne superbe", este comentariul care insoteste fotografia in care se afla cei doi lideri alaturi de sotiile lor, Daciana Sarbu si Michelle Obama.

Victor Ponta, intalnire la New York cu Victoria Nuland

In contextul lucrarilor Adunarii Generale a ONU am schimbat cateva cuvinte cu presedintele Barack Obama si am avut discutii cu presedintele Turciei, cu doamna Victoria Nuland si cu lideri europeni.
Principala noastra ingrijorare este ce se intampla cu Ucraina si cu drumul european al Republicii Moldova, principalul nostru obiectiv de politica externa", a afirmat premierul Ponta, la Antena 3.
Premierul a discutat cu Victoria Nuland, adjunctul secretarului de Stat al SUA despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre tara noastra si America.
In plus, Victor Ponta si Victoria Nuland au vorbit si despre modul concret in care Romania va contribui, in cadrul coalitiei multinationale, la lupta impotriva Statului Islamic.
Cu aceasta ocazie, premierul a condamnat actele de violenta comise de membrii gruparii teroriste, sustinand ca sunt necesare eforturi atat la nivel regional, cat si la nivel international, pentru distrugerea Statului Islamic, care reprezenta o amenintare puternica la securitatea si stabilitatea regiunii.
Premierul Victor Ponta se afla intr-o vizita oficiala, in perioada 23 - 26 septembrie 2014, in Statele Unite, unde participa la a 69-a sesiune a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), care se desfasoara intre 24 si 30 septembrie.
Victor Ponta sustine discursul din partea tarii noastre in cadrul reuniunii plenare de joi, 25 septembrie 2014, si are intrevederi bilaterale cu omologi din statele participante la dezbateri, precum si cu oficiali ai ONU, informeaza un comunicat de presa.