Figura reprezentativa a businessului, Andreea Mihai conduce de aproape 14 ani Carrefour Romania din pozitia de director marketing. Este o adevarata doamna, distinsa si eleganta, mereu zambitoare si sigura pe sine.
Andreea Mihai are o minte stralucita si un sufet frumos. In copilarie a luat ore de pian, de matematica, de canto si limbi straine. A cantat la Opera, timp de 8 ani. O vreme s-a indragostit de Africa si a vrut sa urmeze scoala acolo, insa planurile s-au schimbat si asa a ajuns sa studieze in Franta, Stiinte Economice, unde a absolvit prima din 800 de studenti. Imediat dupa liceu, a studiat la Universitatea Bordeaux din Franta, unde in 1996 a obtinut doua diplome - cea de limba franceza si cea de administratie economica si sociala. Si-a continuat apoi studiile in Romania, unde in 1998 a absolvit ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor, iar in 2005 a terminat programul de Executive MBA INDE al ASE. La 25 de ani, Andreea Mihai devenea cel mai tanar director de marketing al grupului Carrefour, pe o piata care abia descoperea mecanismele comertului modern.
Andreea Mihai lucreaza la retailerul francez din 2000, cu 10 luni inainte de deschiderea primului magazin Carrefour in Romania. Inainte de Carrefour, a lucrat ca asistent, apoi ca manager de brand si director comercial si de marketing pentru o companie care comercializa pe piata autohtona marci ca Versace, Escada, Dolce & Gabana.
"A fi carismatica si in pas cu moda, te ajuta oriunde, nu doar in afaceri. Liderii trebuie sa fie carismatici, pentru ca mesajul lor sa atinga publicul tinta. Insa, in acest "pas cu moda", in business, trebuie tinuta o limita. Exista lucruri care nu sunt admisibile in business si tin de bunul simt, in primul rand. Trebuie evitata, evident, frivolitatea, care nu trebuie sa-si aiba locul in afaceri. Femeia in afaceri trebuie perceputa ca fiind in trend, dar nu frivola, altfel, nu ar exista respect si mai ales, mesajul pe care ar incerca sa il transmita, nu ar fi credibil.", spune Andreea Mihai, care considera ca in business este extrem de important sa ai inteligenta emotionala.