Sotii Alice Gabriela Pop si Ioan Pop au participat recent la targul Piata Taraneasca si Mester(Esti!) organizat in curtea Muzeului National Roman.
"Am adus obiecte din lana lucrate de noi: poncho-uri, pelerine cu aplicatii de lana naturala, fuste, dar si rochii de ocazii pentru copii. Mestesugul e din partea de nord a tarii, unde exista lana", ne-a spus Alice Gabriela Pop.
Obiectele hand-made lucrate de sotii Alice Gabriela si Ioan Pop sunt superbe si unicat. E o munca titanica la fiecare obiect in parte si multi dintre cei care achizitioneaza obiecte de la ei sunt straini.
"La aceasta editie am adus rochii de vara si fuste pentru fetite, obiecte lucrate din lana modelata cu acul, pisicute, flori lucrate manual: mac, de exemplu", ne-a spus Ioan Pop.
In functie de aplicatii si de dimensiuni, poncho-urile costa intre 70 RON - 200 RON (pentru adulti), iar pentru copii sunt la 50 RON, pelerinele costa intre 150 RON - 200 RON. Aplicatiile sunt manuale. Gentutele din lana costa 20 RON, iar papusile din lana tot 20 RON.
"Cu bijuteriile din lana am ajuns si in Anglia, Rusia si Polonia! Iar cu poncho-urile in Canada, Australia, Europa. Ne cunosc si avem o multime de cumparatori care vin la aceste targuri special pentru noi", adauga Alice Gabriela Pop. Nepoata ei, soprana Alice Gabriela Lopez, creeaza si ea asemenea minunatii din lana.
Tot la standul celor doi soti mai gasiti si brose sub forma de trandafiri - la 30 RON, jucarii din lana - la 20 RON.
De profesie ingineri instalatori, cei doi soti s-au apucat de aceste creatii hand-made din lana in urma cu patru ani si jumatate.
Rochitele din lana, dar si din alte materiale, precum catifea, pentru fetite, costa 30 RON si 50 RON (in functie de materialele din care sunt facute), iar o rochita din catifea si saten (tot pentru fetite) costa 70 RON.
"Mai avem si magneti din lana, lucrati manual, brose, pelerine pentru fetite si doamne in varsta, realizate de noi cu aplicatii diverse. Avem si huse din lana pentru tablete, cu aplicatii manuale si diverse marimi", a mai spus Ioan Pop.