StirileProTv : Lectia pe care un sat din Franta le-o da romanilor. Cum a transformat saracia de la tara in prosperitate

(Continuare)
Facem o oprire la fabrica locala de inghetata - se spune ca e cea mai buna din Franta. Pentru ca e condimentata cu "flori de sare" autentice.
Domnul Frederic Xavier a mostenit afacerea de la bunici. Nu e producator, ci artizan:
"Vedeti aici interpretarea noastra pentru o prajitura clasica din patiseria franceza, numita "fraisier". Noi am transformat-o in produs de patiserie din inghetata."
Are 18 angajati, clienti in toata Franta, plus 3 patiserii in sat. Pe dinauntru, laboratorul sau e ultra-modern, pe dinafara, respecta regulile de urbanism.
Frederic Xavier, artizan inghetata: "Daca vrei sa creezi inghetate aratoase si gustoase, trebuie sa te afli intr-un loc dragut. N-ai cum sa faci produse de artizanat culinar intr-un loc urat."
(Va urma)