Ce spune ora la care te culci despre inteligenta ta
Unii oameni sunt pasari de noapte, altii prefera sa se trezeasca cat mai deveme, iar aceste diferente ar fi date de nivelul de inteligenta al fiecaruia. Cercetatorii sustin ca persoanele inteligente se culca mai tarziu atat in timpul saptamanii, cat si in weekend-uri. Afla mai multe despre legatura dintre ora la care te culci si inteligenta ta.
In epoca primitiva, oamenii mergeau la culcare cand apunea soarele si se trezeau cand rasarea. Cercetatorii sustin ca persoanele cu o inteligenta obisnuita urmeaza acest tipar, in timp ce intelectualii vor sa isi defineasca propriul model. Este o sfidare inconstienta, care vine din refuzul de a accepta ideea masei, explica Satoshi Kanazawa, un psiholog de la Școala de Știinte Economice si Politice din Londra, intr-un studiu publicat in revista "Study Magazine".
Potrivit acestuia, oamenii cu un IQ mare se culca tarziu si se trezesc tarziu. El a facut si o analiza in functie de ora la care se culca fiecare persoana.

- Oameni marginiti - IQ mai mic de 75 - adorm, in timpul saptamanii, la 23:41 si se trezeste la 7:20, iar in weekend, se culca la 00:35 si se trezesc la 10:09.

- Oameni normali - IQ intre 90 si 110 - adorm, in timpul saptamanii, la 00:10 si se trezesc la 7:32, iar in weekend, la 1:12 si se trezesc la 10:14.
Oameni foare inteligenti - IQ peste 125 - adorm, in timpul saptamanii, la 00:29 si se trezesc la 7:52, iar in weeknd, la 1:44 si se trezesc la 11:07.

Ce ii caracterizeaza pe oamenii care adorm tarziu

A sta treaz pana tarziu este un act de rebeliune, spun psihologii, argumentand ca oamenii, in general, dorm noaptea si lucreaza ziua de cateva milenii, iar cei care sfideaza tendinta dobandesc si adopta valori noi, evoluate. Persoanele care adorm mai tarziu au mai multe sanse de a deveni lideri, de a explora teritorii necunoscute si de a face descoperiri importante.
Oamenii care adorm mai tarziu sunt mai deschisi mai ales la capitolul sex. Potrivit specialistilor, o viata sexuala sanatoasa este strans legata de ora de culcare tarzie.

Sursa: Unica.ro