Teatrul Tandarica va asteapta in perioada 30 mai - 6 iunie 2014 la cea de-a treia editie a FESTIVALULUI de VARA "TEATRU, STRADA SI COPIL", un maraton al spectacolelor pentru cei mici si pentru cei mari.
Asadar, la Teatrul Itinerant Tandarica din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), la Sala Lahovari, la Sala Studio si la Teatrul de vara - Tandarica Etaj 5, vor avea loc spectacole de teatru atat din tara (Bucuresti, Ploiesti, Craiova, Pitesti) dar si din strainatate (Spania), workshop-uri sustinute de Toni Zafra si Mihai Gruia Sandu dar si proiectii video.
Noutatea acestei editii a festivalului o constituie sectiunea "Nocturne teatrale: Proiectii video din colectia Tandarica", ce vor avea loc in perioada 01 - 05 iunie, de la orele 21.00, la sediul din Lahovari, la Teatrul de vara - Tandarica Etaj 5.
Festivalul "Teatru, Strada si Copil" este organizat de Teatrul Tandarica, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, sub egida UNIMA Romania si ASSITEJ Romania si face parte din proiectul "Stagiunea de Vară", aflat sub motto-ul "Fa ceva diferit! Ia un copil si du-l azi la teatru!". Realizata in parteneriat cu Teatrul Ion Creanga, "Stagiunea de Vară" se va desfasura pana in 14 septembrie 2014. Proiectul se doreste a fi o celebrare a tuturor artelor care infrumuseteaza copilaria, o manifestare cu caracter social, scopul fiind de a duce teatrul in mijlocul copiilor care nu au acces direct la lumea minunata a basmelor precum si de a le facilita intalnirea cu teatrul si cu diverse activitati creative, reusind sa devina un puternic promotor al educatiei prin arta, atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara.
Acestui proiect i s-au alaturat: Teatrul Ion Creanga din Bucuresti, Teatrul de Papusi " Prichindel" din Alba Iulia, Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, Teatrul "Bacovia" din Bacau, Teatrul "Arlechino" din Brasov, Teatrul "George Ciprian" din Buzau, Teatrul "Proiect" Campina, Filarmonica Nationala din Chisinau, Teatrul de Papusi "Puck" din Cluj Napoca, Teatrul "Calutul de mare" din Constanta, Teatrul "Colibri" din Craiova, Teatrul de papusi "Gulliver" din Galati, Teatrul "Arcadia" din Oradea, Teatrul "Aschiuta" din Pitesti, Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti, Teatrul "Merlin" din Timisoara, Teatrul "Ariel" din Tg. Mures, Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City.