Teatrul National Radiofonic participa la cea de a IX-a editie a Festivalului International Shakespeare - Craiova 2014, manifestare de notorietate dedicata implinirii a 450 de ani de la nasterea celui mai mare dramaturg al lumii din toate timpurile si desfasurata sub genericul Shakespeare al tuturor.
In 27 aprilie, ora 11:00, in cadrul sectiunii Repeta Hamlet, va fi prezentat un spectacol de teatru radiofonic, realizat (la initiativa regizorului Mihai Lungeanu), de catre studenti actori, insotiti la microfon de maestrii lor profesori: Poveste muta (o "repetitie" shakespeariana, desfasurata sub privirile sufleurului, descrisa de dramaturgul Emil Lungeanu), un exercitiu de fantezie teatrala, amestec de luciditate tragica si spirit bufon, in care personajele se provoaca necontenit si rostesc vorbe pline de intelesuri...
Spectacolul va fi transmis in premiera la Radio Romania Cultural, marti 29 aprilie, de la ora 19:00.
Realizat in cadrul proiectului de parteneriat dintre Teatrul National Radiofonic si UNATC, spectacolul isi propune sa ofere tinerilor actori sansa de a fi auziti (si vazuti) descoperind mirajul teatrului radiofonic. Scenariul ofera partituri generoase si incitante studentilor actori: Lucian Ionescu, Bianca Popescu, Vlad Trifas, Dana Marineci, George Lepadatu, Cosmin Pana, Vladimir Purdel, care, alaturi de experimentatii actori si profesori Paul Chiributa si Adrian Titieni, isi impletesc vocile cu interventiile muzicale semnate de Stelică Muscalu. Regia de studio: Janina Dicu, regia tehnica: Vasile Manta, redactor: Domnica Tundrea.