Pentru a marca implinirea a 307 ani de la nasterea lui Carlo Goldoni (n. 25 februarie 1707 - d. 6 februarie 1793), Televiziunea Romana, prin Casa de Productie TVR, a programat difuzarea uneia dintre cele mai cunoscute piese ale marelui dramaturg italian - "Mincinosul". Spectacolul de teatru tv din Arhiva de Aur poate fi urmarit la TVR 2 si online pe TVRplus.ro luni, 24 februarie, de la ora 19.10.
Marian Ralea, Stefan Banica Sr., Emilia Popescu, Dana Dembinski, Cornel Vulpe, Serban Celea, Virginia Mirea, Petrica Popa, Petre Lupu, Radu Duda, Paul Nadolschi, Valeriu Arnautu, Daniel Constantinescu intra in jocul dinamic al pasiunilor si al minciunii imaginat de Carlo Goldoni.
Incurcaturile savuroase pe care le provoaca Lelio prin "arta" minciunii, in incercarea lui de a cuceri inima a doua femei frumoase din Venetia, au fost puse in scena in studiourile Televiziunii Romane si poarta semnatura regizorului Constantin Dicu (premiera tv - 1991).
"Il admir pe telespectatorul roman si am incredere in inteligenta lui, in bunul lui simt. Noi credem ca telespectatorul inghite orice. Nu e chiar asa. Inghite ca nu are altceva, dar de fapt nu inghite: se uita cu dispret si cu o oarecare compatimire. Eu le doresc sa se uite cu inima deschisa si daca doresc sa comenteze, daca au ceva de spus, sa ma caute, sa-mi scrie. Dar vor avea ce vedea! Actori unul si unul, din pacate unii dintre ei disparuti", spune regizorul Constantin Dicu.
Aflati detalii despre opera lui Carlo Goldoni, precum si momente interesante din culisele realizarii acestui spectacol, relatate chiar de regizorul Constantin Dicu, pe site-ul www.tvr.ro, in articolul realizat de Rafael Udriste - "Scurt interviu cu regizorul Constantin Dicu".