Revista Jazz Compas in colaborare cu Arcub prezinta: JAZZ COMPAS LIVE la Sala Arcub din Bucuresti. O seara cu doua concerte avand artisti romani si internationali:
ELENA MINDRU Q-TET feat. Tuomas J. Turunen (RO/FIN)
CATALIN MILEA - "Hammond TRIP" (NL/RO)
Cea mai antrenanta serie de concerte are loc pe 31 ianuarie 2014, pe scena Salii Arcub din Bucuresti.
Dupa terminarea concertelor seara va continua in spiritul improvizatiei, cu un Jam Session PARTY in foyerul Salii Arcub. Jazz Compas Live inseamna sesiuni lunare extraordinare de concerte, conferinte, workshopuri, auditii si intalniri cu artisti romani si straini.
Elena Mindru este castigatoare a doua premii la prestigioasa competitie de la Montreux, acolo unde a cucerit cu prezenta si muzicalitatea ei atat publicul cat si juriul prezidat de Quincy Jones, celebrul jazzman, compozitor si aranjor, producator aflat in spatele carierei unor staruri precum Michael Jackson sau Frank Sinatra.
In prezent stabilita in Finlanda, la Helsinki, experientele muzicale ale Elenei incep cu studiul pianului si al viorii inca din copilarie, studii de compozitie la Cluj, orasul ei natal, apoi la Arhus, Stockholm si Helsinki.
Aici incepe colaborarea cu pianistul Tuomas Juhani Turunen, invitatul din Finlanda al quartetului. Tuomas este absolvent al celebrei Academii Sibelius din Helsinki iar colaborările sale ca pianist, aranjor sau compozitor includ proiecte precum Tribute to Ella, Nina Mya, The Fifth Avenue. Elena Mindru Q-tet feat.Tuomas J. Turunen va oferi un recital de poveste spus in limbajul international de jazz si avand drept cuvinte cheie: compozitie, improvizatie, atitudine si rafinament. Mai mult info pe www.elenamindru.ro
Al doilea grup al serii este condus de saxofonistul Catalin Milea, probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generariei sale. Stabilit in Olanda, muzicianul este inspirat din intalnirea si colaborarile cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz precum David Liebman, John Ruocco, Ari Hoenig, Dick Oatts, Eric Revis, Nasheet Waits, proiecte precum "European Big Band Academy" (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (E.C.O.). Astfel, colaborarea cu organistul Adi Stoenescu si bateristul Tavi Scurtu porneste un nou grup ce urmează o directie proprie in incercarea de a descoperi sonoritati noi ale orgii Hammond - instrument pus in valoare de muzicieni ca Joey De Francesco, Jimmy Smith sau Larry Goldings.
Muzica trioului aduce combinatii sonore inedite prin compozitiile si sound-urile individuale ale membrilor grupului. Hammondistul Adi Stoenescu, un muzician inventiv si versatil, discipol al lui Marius Popp, Tavi Scurtu un adevarat "must-see-to-believe" si saxofonistul Catalin Milea va iau cu ei intr-o calatorie in care aduc un amalgam de jazz, funk, rock, muzica spectrala, noise, serialism, pentru a strabate teritoriile unei muzici ne-imaginate inca, Catalin Milea Hammond Trip. Mai mult info pe www.catalinmilea.com
Accesul publicului in sala se va face incepand cu orele 19:30, iar concertele incep la orele 20 respectiv 21.

BILETE
Biletele se pot cumpara prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

CONCURS
Participantii la Jazz Compas LIVE vor putea participa la concursul cu premii organizat in seara evenimentului.