O iubitoare de teatru si opera din Bucuresti ne semnaleaza un caz de evaziune fiscala in doua institutii culturale bucurestene: "In cursul lunii precedente am avut ocazia sa particip la un spectacol de teatru la Teatrul National Bucuresti si la un spectacol de opera la Opera Romana. Am constatat cu regret ca in cadrul acestor doua institutii exista operatori economici care desfasoara activitati de comercializare a produselor - alimentatie publica, tip bar - pentru care nu ofera bon fiscal sau chitanta, nici macar la solicitarea expresa a consumatorilor. Mai mult, acestia nu aveau in gestiune case de marcat, imprimante fiscale, cititoare de coduri de bare, computere sau POS-uri, iar preturile produselor erau exagerat de mari."
Corespondenta noastra este ingrijorata si i se pare de neconceput cum in astfel de institutii culturale este permis sa aiba loc infractiuni de evaziune fiscala, ba chiar este convinsa ca reprezentantii acestora nu ar fi straini de ceea ce se intampla zilnic.
In incheiere, iubitoarea de arta ne transmite speranta sa ca autoritatile competente vor lua masuri pentru ca societatile comerciale care desfasoara activitati de alimentatie publica in incinta Teatrului National Bucuresti si a Operei Romane sa nu mai incalce legislatia privitoare la evaziunea fiscala.
Poate functionarilor de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu le-ar strica o vizita la Teatrul National Bucuresti si la Opera Romana. Dar nu in calitate de simpli spectatori, ci in aceea de inspectori financiari.