Nidri este fara doar si poate un loc cu totul aparte din Lefkada, Grecia, pentru stilul sau modern, mai sofisticat, plin de turisti, este locul cel mai animat; ponderea de turisti este tineretul vesel si zglobiu, tare colorat si variat, venit mai mult, din Polonia, Serbia, Germania, Anglia si, normal, din Romania.
Nidri este locul ideal pentru o mare linistita, cu valuri mici, spre inexistente. Intrarea in mare este lina, cu pietre doar putin, la inceput, dupa care este doar nisip. Iar marea, chiar daca-si poarta mai mult in vest "blazonul" cunoscut de "albastru de Lefkada", aici, in Nidri, apa marii este curata, foarte limpede si in ton de bleu-verzui clar, ca de smarald.
Un sejur in Nidri este ideal nu numai pentru peisajele pe care le poti admira (vezi plajele superbe), ci si pentru magazinele pe care le strabati zilnic fara sa te plictisesti si de unde iti poti achizitiona orice poftesti.
Pe strada principala vei gasi intotdeauna deschise, pana mult dupa miezul noptii, cel putin 4-5 magazine care-si mai asteapta clientii intarziati...
Intr-unul dintre aceste magazine, K & G (Shoes & Accesories Suvenirs), te intampina Marina Bpettoy, o grecoaica superba si prietenoasa, care poate sa-ti vorbeasca ore in sir despre tendintele in materie de accesorii. Aici, poti gasi accesorii superbe de la firme renumite precum Adam‘s Shoes (sandale si pantofi), Axel (genti) si Migato (sandale si pantofi).
Adam‘s Shoes este o firma renumita nu numai in Grecia, ci in intreaga Europa pentru modelele superbe de sandale si pantofi pe care le are.