Luni, 27 mai, la ora 18.00, la Ateneul Roman (Strada Benjamin Franklin 1-3) va avea loc evenimentul de lansare a cartii "Pe urmele mele in doua lumi: Romania - SUA. Romanul unei vieti - cronica unei epoci" de Simona M. Vrăbiescu Kleckner, in prezenta autoarei. Cartea dezvaluie viata autoarei si a familiei sale intr-o perioada plina de efervescenta culturala si sociala, dar si de transformari marcante ale societatii romanesti: anii ’30-’60.
Lansarea a avut loc in prezenta ASR Principele Nicolae al Romaniei, iar invitati au fost Andrei Dimitriu, Doina Jela, Florenta Marincu, Alexandru Missirliu, Ionica Stanovici, Cristian Teodorescu.
Memoriile Simonei Vrabiescu-Kleckner acopera aproape 40 de ani de istorie a familiei sale, materne si paterne, din al treilea deceniu al secolului XX si pana la plecarea din tara, in 1965, ca si de istorie a Romaniei.
Este istoria unei boierimi pline de vitalitate si energie, o aristocratie rurala harnica si responsabila, instruita si educata, ai caror membri si descendenti au deschis ochii intr-o Romanie mare in curs de modernizare si prospera, pentru a-si trai, unii tineretea, altii senectutea, cand nu in inchisori sau in exil, in propriile lor case, confiscate fara preaviz, in calitate de chiriasi al statului, si inconjutati de ochii si urechile vigilentilor lor persecutori.